|

Dev santralde sona doğru

RWE&TURCAS Güney Elektrik Genel Müdürü Hermann Josef Thieltges, 3,5 milyon evin elektriğini karşılayacak Kaklık'taki elektrik santralinin yüzde 90'ının tamamlandığını söyledi

00:00 - 29/07/2012 Pazar
Güncelleme: 01:36 - 29/07/2012 Pazar
Yeni Şafak
Dev santralde sona doğru
Dev santralde sona doğru

Kaklık Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik Santrali'nin yüzde 90'nının tamamlandığı bu yıl sonunda işletmeye alınacağı belirtildi. RWE&TURCAS Güney Elektrik Üretim A.Ş Genel Müdürü Hermann-Josef Thieltges, 500 milyon euronun üzerinde bir yatırım ile gerçekleştirilen 775 MW üretim kapasiteli santralin Türkiye'deki toplam elektrik üretimine yüzde ikilik katkı sağlayacağını belirtti. Genel Müdür Thieltges, TURCAS Petrol Elektrik & Gaz Grup Direktörü Arkın Akbay ve RWE & TURCAS Güney Elektrik Üretim Santral Müdürü Süleyman Turhan, Denizli Anemon Otel'de verdikleri iftar yemeğinde gazetecilerle bir araya geldi.

TESİSİN ÖMRÜ YAKLAŞIK 40 YIL

Thieltges, santralin 3,5 milyon meskenin elektrik arzını karşılayabilecek kapasiteye sahip olacağını ifade etti. Thieltges, 'Yüzde 56,6 verimlilikle hizmet verecek olan santral, aynı zamanda Türkiye'deki en çağdaş ve çevre dostu tesislerden biri olma hedefiyle kuruluyor. Tüm binalar ve türbin binası da dâhil olmak üzere, santral inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı. Su ve buhar tesisatı ile basınç testleri de kısa sürede bitirilecek. Su ve buhar tesisatları için temizlik çalışmaları da eş zamanlı olarak yürütülüyor. Elektrik sisteminin devreye alınma süreci ve boruların izolasyon çalışmaları da devam ediyor' dedi. Genel Müdür Thieltges, santralin, tahmini ömrünün yaklaşık 40 yıl olduğunu, bu süre zarfında Denizli ve Kaklık bölgesine istikrarlı bir şekilde hizmet vermeyi amaçladıklarını söyledi.


EPDK ceza pompaladı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu'na aykırı hareket 17 akaryakıt şirketine toplam 3 milyon 685 bin 133 lira idari para cezası verdi, 19 şirketten de yazılı savunma istedi. EPDK'nın konuyla ilgili duyuruları Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı. Buna göre Kurul, gerekli bildirimleri yapmama, yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmali yapma, sigorta yaptırma yükümlülüğünü yerine getirmeme, gizli yer altı tankı, düzenek ve tertibatı bulundurma, istenilen bilgi ve belgeleri süresinde sunmama, akaryakıta tağşiş/hile amaçlı ürün (yağ-solvent) karıştırma gibi sebeplerde, 19 firmaya 12 bin 327 lira ile 600 bin lira arasında değişen tutarlarda idari para cezası verdi.



Bin 100 kişilik istihdam

Santralde şu anda yaklaşık bin 100 kişinin istihdam edildiğini vurgulayan Thieltges, 'Çalışanların üçte biri Denizli ve Kaklık bölgesinden geliyor. Proje kapsamında 18 Türk ana tedarikçiyle çalışılıyor. Temmuz ayı ile birlikte kayıpsız 2,5 milyon adam saate ulaşıldı. Ulusal şebekenin bir parçası olduktan sonra santralde yaklaşık 60 kişi istihdam edilecek' dedi.



12 yıl önce