|

'Devletten 1000 TL destek' mesajıyla vatandaşları kandıran dolandırıcılar yakalandı

‘Devletten 1000 TL destek’ mesajıyla banka hesaplarına girdikleri vatandaşları dolandıran 21 kişi, Bursa merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Şüphelilerin, dolandırıcılıkla elde ettiği 450 bin lira ile bitcoin aldıkları öğrenildi.

10:13 - 24/12/2020 Perşembe
Güncelleme: 10:25 - 24/12/2020 Perşembe
DHA
Şüpheliler adliyeye sevk edildi.
Şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentteki birçok kişinin telefonuna ve sosyal medya hesabına gelen ‘Bayrama özel devletten 1000 TL destek başvurusu için indir, kur, yükle’ yazılı mesajdaki linke girdikten sonra banka hesaplarındaki paraların çalındığı ihbarını aldı.


4 şehirde eş zamanlı operasyon

Harekete geçen ekipler, olayla ilgili soruşturma başlattı. Ekipler, atılan mesajların izini sürerek şüphelilere ulaştı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından Bursa, İstanbul, Diyarbakır ile Samsun’da bulunan şüphelilerin, ev ve iş yerlerine eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.


Adliyeye sevk edildiler

Çok sayıda adrese, düzenlenen baskında 21 şüpheli gözaltına alındı. Bursa’ya getirilen şüphelilerin sorgularında bu yöntemle 35 kişiden toplamda 450 bin TL dolandırdıkları ve bu parayla da bitcoin aldıkları tespit edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

#devlet
#destek
#dolandırıcılar
#bitcoin
#bursa
3 yıl önce