|

Dexia CEO'su Axel Miller: Türkiye'den çok etkilendik

Dexia İcra Kurulu Başkanı Axel Miller,"Ekonomik ve politik alandaki kaydedilen gelişmeler bizi çok etkiliyor" dedi

Aydın Demir
00:00 - 19/10/2006 Perşembe
Güncelleme: 00:54 - 19/10/2006 Perşembe
Yeni Şafak
Dexia CEO'su Axel Miller: Türkiye'den çok etkilend
Dexia CEO'su Axel Miller: Türkiye'den çok etkilend

Dexia İcra Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi Axel Miller, Türkiye'yi genç ve dinamik nüfusunun yanı sıra AB yolunda ilerleyen ve en hızlı büyüyen pazar olması nedeniyle tercih ettiklerini söyledi.

Denizbank hisselerinin Dexia'ya devir sürecinin tamamlanmasıyla nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Axel Miller, Dexia'nın toplam aktifinin 514 milyar avro olduğunu ve 30'dan fazla ülkede faaliyet yürüttüklerini anlattı.

'FRANSIZ GRUBU DEĞİLİZ'

Dexia'nın "gir-çık" yapan bir firma olmadığını öne süren Miller, "Biz, Fransız grubu değiliz, Belçika grubu da değiliz. Kendimizi Avrupa şirketi olarak görüyoruz" dedi.

Miller, yatırımlarında Kanada, Meksika, Japonya ve Türkiye gibi büyük nüfuslu, devletin finansmanı özel sektöre devredeceği ülkelere özellikle tercih ettiklerini dile getirdi.

GENÇ NÜFUS CEZBEDİYOR

Miller, Türkiye'de yatırım yapmalarının nedenleri ise şöyle sıraladı:

"Birincisi kültürel neden: Türkiye'yi seviyoruz. Avrupa yaşlanıp eskiyor. Türkiye ise hem genç ve dinamik hem de nüfusu yüksek bir ülke. AB yolunda ilerliyor. En hızlı büyüyen pazar. Ekonomik ve politik alandaki kaydedilen gelişmeler bizi çok etkiliyor."

Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) boru hattının finansmanında yardımcı olduklarını belirten Miller, "4 milyar dolarlık bir işlemdi. 1 milyar dolarlık ticari işlemde çok önemli rol oynadık" dedi.


18 yıl önce