|

DHKP/C mi koruyacak?

DHKP-C, MLKP gibi terör örgütlerine yakın durmakla eleştirilen Kaftancıoğlu, Kılıçdaroğlu’nu il örgütünün koruyacağını söyledi. Kaftancıoğlu’nun bu çağrısı, DHKP-C, MLKP gibi terör örgütlerine görev verdiği şeklinde yorumlandı.

Haber Merkezi
04:00 - 23/04/2019 Salı
Güncelleme: 03:18 - 23/04/2019 Salı
Yeni Şafak
Canan Kaftancıoğlu
Canan Kaftancıoğlu

CHP, Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırının ardından 81 ilde meydanlara inerek kitlesel basın açıklamaları yaptı. İstanbul’da açıklamanın merkezi Şişhane oldu. Parti adına açıklalma yapan İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu skandal ifadeler kullandı.

İKİ BAKANI HEDEF GÖSTERDİ

DHKP-C, MLKP gibi terör örgütlerine yakın durmakla eleştirilen Kaftancıoğlu, hükümet ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı hedef aldıktan sonra CHP liderini artık kendilerinin koruyacağını söyledi. Kaftancıoğlu şunları kaydetti: “Yapılan sıradan protesto değildir, sıradan bir provokasyon değildir, son derece organize bir eylemdir. Siyasi rant bekleyen zehirli dil ve zehirli dilin sahipleri bu hain saldırıda pay sahibidir. Bu saldırının ardında cevaplanması gereken çok sayıda soru var, bunlar cevaplandırılmalı, kamuoyu rahatlatılmalıdır. Bizler Kuvayı Milliye’nin devamı olan Cumhuriyet Halk Partisi’yiz.

ÖRGÜTE GÖREV Mİ?

  • Bilinmelidir ki, genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu devletin yetkili kurumları koruyamıyorsa CHP örgütü koruyacak güçtedir. Bu saatten itibaren, İstanbul’da İstanbul örgütü halkımız ile birlikte genel başkanımızı koruyacaktır.” Kaftancıoğlu’nun bu sözleri sosyal medyada büyük tepki topladı. Bazı hesaplar Kaftancıoığlu’nu “Kılıçdaroğlu’nu artık DHKP-C mi koruyacak?” ifadeleriyle eleştirdi.
#​DHKP-C
#MLKP
#Canan Kaftancıoğlu
5 yıl önce