|

Dışarıda Pençe içeride Eren

Eren-13 Cudi-Besta ve Eren-14 Kazan-Oğul operasyonları başlatıldı. İçişleri Bakanlığı, Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları ile eşzamanlı ve koordineli olarak yurt içinde de Şırnak ve Hakkari’de Eren operasyonlarının başlatıldığını açıkladı.

Haber Merkezi
00:12 - 30/04/2021 Cuma
Güncelleme: 00:15 - 30/04/2021 Cuma
Yeni Şafak
Şırnak ve Hakkari'de yeni operasyon gerçekleştirildi.
Şırnak ve Hakkari'de yeni operasyon gerçekleştirildi.

Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde gerçekleştirilen operasyonlarda; jandarma komando, jandarma özel harekat, polis özel harekat ve güvenlik korucusu timlerinden oluşan 5 bin 280 personel (352 operasyonel tim) görev alıyor.

27 TERÖRİST ETKİSİZ

Bu arada Eren-2 Operasyonu kapsamında Diyarbakır Lice kırsalında 5 terörist etkisiz hale getirildi. Jandarma komando ve JÖH birliklerince, İHA/SİHA, Atak helikopteri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirilen operasyonda öldürülen teröristlerden birinin örgütün sözde özel güç sorumlusu olduğu tespit edildi. Bölgedeki operasyon sürerken; 11 Ocak’ta başlatılan Eren operasyonlarında bugüne kadar 27 terörist etkisiz hale getirildi, 75 işbirlikçi yakalandı. 666 mağara, sığınak ve depo imha edilirken, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

#Operasyon
#Harekat
#Pençe
#Eren
3 yıl önce