|

Bakan Çavuşoğlu Azerbaycanlı mevkidaşı Bayramov ile görüştü: Ermenistan artık tahrikleri bırakmalı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki 'Ermeni provokasyonlarına' ilişkin telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Çavuşoğlu, "Ermenistan artık tahrikleri bırakmalı. Azerbaycan’la vardıkları uzlaşı çerçevesinde barış müzakerelerine ve işbirliğine odaklanmalı." dedi.

09:41 - 13/09/2022 Salı
Güncelleme: 13:47 - 13/09/2022 Salı
Yeni Şafak
Bakan Çavuşoğlu Azerbaycanlı mevkidaşı Bayramov ile görüştü.
Bakan Çavuşoğlu Azerbaycanlı mevkidaşı Bayramov ile görüştü.

Bakan Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, mevkidaşı Bayramov ile Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki "Ermeni provokasyonlarını" ele aldıklarını duyurdu.

Çavuşoğlu,
"Ermenistan artık tahrikleri bırakmalı. Azerbaycan'la vardıkları uzlaşı çerçevesinde barış müzakerelerine ve iş birliğine odaklanmalı."
ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan-Ermenistan sınırında çıkan çatışmalara ilişkin,
"Barış için fırsat çıktı fakat Ermenistan bunu tercih etmek yerine sürekli kışkırtıyor"
dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Akil ve Müşfik Türk Dış Politikası toplantısında konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, konuşmasında şunları kaydetti;

Azerbaycan'ın toprakları 30 yıldır işgal altındaydı. Minsk grubu, uluslararası sistem, aktörler 30 yıl işgal edilmiş toprakların geri alınmasında bir şey yapmadı.

Azerbaycan'ın sabrı bitti ve Ermenistan tahriklerine karşı muharebe başlattılar. Azerbaycan'ın topraklarını geri aldılar. Şimdi aslında barış için fırsat çıktı ama Ermenistan bunu tercih etmek yerine sürekli kışkırtıyor.

Dün akşam da kışkırtmalarda bulundu ve can Azerbaycan da karşılığını verdi. Aslında barış istemesi lazım, sınırların belirlenmesi lazım bunlara odaklanın. Karabağ'da her yere mayın döşediler çekilirken.

Bölgede tam istikrar barış istiyorsak ülkeler arası sorunların çözülmesi gerekiyor. Bu konuda önemli rol oynuyoruz ama her zaman can Azerbaycan'ın yanındayız, can Azerbaycan hiçbir zaman yalnız değildir.



#Azerbaycan
2 yıl önce