|

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Mısır ile yeni bir dönem başlıyor

Rusya'nın Türkiye ile uçuşları sınırlamasına yönelik açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Kararın arkasında siyasi bir gerekçe görmüyorum" dedi. Mısır ile ilişkilere de değinen Çavuşoğlu, "Mısır ile yeni bir dönem başlıyor. Büyükelçi atanıp atanmayacağı şu anda konuşmadık. Bakan yardımcıları ve diplomatlar düzeyinde bir toplantı olacak. Orada gündeme gelir, henüz daha tarih belli olmadı" ifadelerini kullandı.

09:34 - 14/04/2021 Çarşamba
Güncelleme: 10:29 - 14/04/2021 Çarşamba
Diğer
Bakan Çavuşoğlu
Bakan Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'nın Türkiye ile uçuşları sınırlamasına yönelik açıklama yaptı. Kararın olumsuz etkileri olacağını söyleyen Çavuşoğlu, "Uçuşların başlaması konusunda çalışıyoruz. Tamamen sağlık nedenleriyle alınan bir karar. Almanya ile geçtiğimiz sene yaptığımız işbirliğini Rusya ile de yapma talebimizi kendilerine ilettik. Bu kapsamda Rusya'dan bir heyet gelip Türkiye'deki uygulamaları yerinde görecek" dedi.


Mısır ile yeni bir dönem başlıyor

TRT Haber'in haberine göre; Çavuşoğlu, dış politikada öne çıkan konulara ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ayrıntılarını anlatan Çavuşoğlu, iki ülkenin yeni dönemde karşılıklı ziyaretlere başlayabileceğini söyledi.

  • Çavuşoğlu, Dışişleri Bakan Yardımcıları düzeyinde bir toplantı yapmayı da planladıklarını ama tarihinin henüz net olmadığını kaydetti.

Büyükelçi atanacak mı?

Samih Şukri ile görüşmesinde Kahire'ye büyükelçi atanması konusunun ise gündeme gelmediğini söyleyen Çavuşoğlu, "Bu konuyu henüz konuşmadık. Bakan Yardımcılarının yapacağı toplantıda gündeme gelecektir. Daha sonra bizler de bir araya geldiğimizde orada da konuşulur." dedi.


#çavuşoğlu
#rusya
#uçuş yasağı
3 yıl önce