|

Doktor da açığa alındı

Sağlık Bakanlığı, polisin biber gazıyla müdahalesi sırasında Yusuf Topal’ın hayatını kaybetmesiyle ilgili Doktor Ö.Y. hakkında soruşturma başlattı. Ö.Y.’nin açığa alındığı açıklandı.

Yeni Şafak
04:00 - 30/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:36 - 30/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
 Gözaltı işlemi sırasındaki arbedede fenalık geçiren Topal, hastanede müdahaleye rağmen kurtarılamadı.​
Gözaltı işlemi sırasındaki arbedede fenalık geçiren Topal, hastanede müdahaleye rağmen kurtarılamadı.​

Giresun’da eşine ilaç yazmayan aile hekimiyle tartışan ve doktorun ‘beyaz kod’ vermesi sonrası polis tarafından gözaltına alınırken kalp krizi geçiren Yusuf Topal’ın ölümüyle ilgili Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, Ö.Y. hakkında soruşturma başlatıldığını ve doktorun açığa alındığını açıkladı.

BAKAN ARADI

Bakanlıktan yapılan açıklamada, acılı aileyi arayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın aileye rahmet ve başsağlığı dileklerinde bulunduğu belirtildi. Açıklamada, “Konuyla ilgili olarak Bakanlığımızca acil soruşturma başlatılmış ve soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi için olaya adı karışan hekim açığa alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

ADAM ÖLDÜRMEYE SEBEBİYET VERME

Cumhuriyet Başsavcılığı’nca polisler hakkında ‘adam öldürmeye sebebiyet vermek’ suçundan soruşturma açıldı. İki polis valilik tarafından açığa alındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Topal’ın ailesini arayarak taziyelerini iletti. Bakan Soylu, telefonla aradığı Yusuf Topal’ın oğlu Ahmet Topal’a, ‘olay titizlikle araştırılıyor’ dedi.

DEVLET YANIMIZDA

Ailenin avukatı Hicran Akkaya Şenol, Soylu ile yapılan görüşmeyle ilgili, “Olayın üzerinin kapanmayacağını iletti bize. Devletin bu konuda yanlarında olduğunu bilmek aile olarak bizi memnun etti” diye konuştu.

Biber gazı öldürdü

Yusuf Topal, 24 Temmuz’da eşine ilaç yazdırmak için aile hekimine başvurdu. Topal ile olumsuz yanıt aldığı doktor Ö.Y. arasında tartışma çıktı. Topal, doktorun “beyaz kod” talebiyle polis tarafından biber gazı sıkılarak gözaltına alınmak istendi. Gözaltı işlemi sırasındaki arbedede fenalık geçiren Topal, Giresun Üniversitesi Prof. Dr. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Müdahale yaşa göre yapılmalıydı

Giresun Valiliği yaptığı açıklamada, müdahaleyi yapan polisin izleyen gün açığa alındığını hatırlatarak, olayın hiçbir şekilde tasvip edilemeyecek, üzüntü verici bir şekilde gerçekleştiğini aktardı. Açıklamada “Merhumun sağlık durumu, yaşı ve şartlarının göz önünde bulundurularak müdahale edilmesi gerekirken olayın bu şekilde cereyan etmesi üzüntümüzü daha da artırmıştır” ifadelerini kullandı. Giresun Valiliği, konunun soruşturulması için müfettiş talep edildiğini de anımsatarak, idari ve adli açıdan sorumluluklarını takip ettiklerini belirtti.

#Yusuf Topal
#Hicran Akkaya Şenol
6 yıl önce