|

Doktoru darp eden hasta yakını tutuklandı

Şanlıurfa’da görevi başındayken hasta yakını tarafından kafasına fayansla vurulan doktor yoğun bakımda. Durumu ağır olan doktorun hayati tehlikesi devam ederken saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Öte yandan Sağlık Bakanlığı da konuya ilişkin açıklama yaparak, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın konuyla ilgili olarak Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’i aradığı bilgisini paylaştı. Akşam saatlerinde mahkemeye sevk edilen hasta yakını, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yeni Şafak
16:43 - 18/07/2018 Çarşamba
Güncelleme: 16:46 - 18/07/2018 Çarşamba
IHA
Hasta yakını tarafından darp edilen doktor yoğun bakıma alınırken, hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
Hasta yakını tarafından darp edilen doktor yoğun bakıma alınırken, hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Doktoru darp haberi bu kez Şanlıurfa'dan geldi. Dün gece saat 22.30 sıralarında Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Acil Servisinde yaşanan olayda bir doktor ağır şekilde yaralandı.

İddiaya göre, Abdulkadir K. isimli şahıs, yüksek ateş şikayetiyle çocuğunu acil servise götürdü. Sağlık çalışanları, çocuğun ateşini düşürmek için müdahale etti.

  • Doktorların çocuğuyla yeteri kadar ilgilenmediğini iddia eden Abdulkadir B. ile Dr. Bahattin Ahmet Yalçın arasında tartışma yaşandı. Bu sırada eline fayans alan Abdulkadir K., keskin ucuyla doktorun başına vurdu. Kafası yarılan doktor ağır yaralandı. Arkadaşları tarafından ilk müdahalesi yapılan doktor ameliyatın ardından yoğun bakıma alındı.

Durumu ağır olan doktorun hayati tehlikesi devam ederken saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Akşam saatlerinde mahkemeye çıkarılan saldırgan, tutuklanarak cezaevine yollandı.

Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama

Olayın duyulmasının ardından Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’i arayarak yaralı doktorun durumu hakkında bilgi aldığı öğrenildi. Bakanlık açıklamasında şu görüşlere yer verildi;

Vahim hadise şöyle gelişmiştir:

Saat 20:00 sularında yüksek ateş şikayetiyle acil servise gelen 4 yaşındaki çocuk hasta, gerekli tüm tetkik ve tedaviler uygulanarak, başvuru sırasında 38,2°C olan ateşi, yapılan müdahalelerle 37.5°C'ye düşürülerek müşahede odasında gözleme alınmıştır.

  • Tedavi süreci devam etmekte iken, hasta yakını tarafından Dr. Yalçın’a önce sözlü, sonra fiili saldırıda bulunulmuştur. Parke taşı ile başından darbe alarak yaralanan doktor, olay yerinde sağlıkçı arkadaşları tarafından ilk müdahalesi yapılarak ameliyata alınmıştır. Doktorun halen yoğun bakımda tedavisi devam etmekte olup genel durumu iyidir.
  • Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca konuyla ilgili olarak Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’i arayarak şiddet olayı ve mağdur doktorumuzun sağlık durumu hakkında bilgi almıştır.
#Doktor
#Şanlıurfa
#Darp
6 yıl önce