|

Dondurucu soğukta kaplıca keyfi

Kışın ahırlarda kalan manda ve atlar, köyün gençleri tarafından belli aralıklarla kaplıcaya götürülerek sıcak ve şifalı suda temizleniyor. Fotoğrafçılar da, kaplıcaya giren manda görüntüsüne yoğun ilgi gösteriyor.

Yeni Şafak
04:00 - 1/02/2019 Cuma
Güncelleme: 02:59 - 1/02/2019 Cuma
Yeni Şafak
Hayvanların kaplıcada yıkanmasını görüntülemek için Türkiye’nin dört bir tarafından yüzlerce fotoğrafçı geliyor.
Hayvanların kaplıcada yıkanmasını görüntülemek için Türkiye’nin dört bir tarafından yüzlerce fotoğrafçı geliyor.

Bitlis’in Güroymak ilçesinde etkili olan dondurucu soğukta atlar ve mandalar kaplıca keyfi yaşarken, fotoğrafçıların da büyük ilgisini görüyor.

Güroymak ilçe merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Budaklı köyünde kışın ahırlarda kalan manda ve atlar, belli aralıklarla götürüldükleri kaplıcada yıkanarak temizleniyor.
Metrelerce derinlikten çıkan sıcak ve şifalı suyun bulunduğu kaplıcada, köyün gençleri hayvanlarını hem yıkıyor hem de eğleniyor.
Manda ve atların kaplıcada yıkanmasıyla oluşan doğal manzara ise fotoğraf tutkunları için vazgeçilmez bir alan oluyor. Hava sıcaklığının çoğu zaman eksi 15 ve 20 dereceye kadar düştüğü bölgeye, hayvanların kaplıcada yıkanmasını görüntülemek için Türkiye’nin dört bir tarafından yüzlerce fotoğrafçı geliyor.

‘KAYSERİ’DEN GELDİK’

Kayseri’den gelen fotoğraf sanatçısı Mehmet Özçelik, “Budaklı Kaplıcasındaki mandaların ve onlarla beraber eğlenen gençlerin fotoğraflarını çekmek için geldik. Burayı daha önceden görmüştük. Fotoğraf severlerin buraya gelmelerini isteriz” dedi.

  • Kaplıcada mandalarını yıkayan Muhammed Tören de, ahırda kirlenen mandaları sık sık kaplıca suyunda yıkadıklarını söyledi. Tören, “Kaplıcanın suyu şifalı olduğu için hem mandalarımızı yıkıyor hem de kendimiz yıkanıyoruz” şeklinde konuştu.
#Bitlis
#Mehmet Özçelik
#Kayseri
5 yıl önce