|

Donmamak için sürekli koştum

Uludağ''a arkadaşlarıyla birlikte kamp yapmaya gelen üniversite öğrencisi kayboldu. 12 saat sonra donmak üzereyken bulunan genç kız hastaneye kaldırıldı

.
00:00 - 10/03/2013 Pazar
Güncelleme: 19:34 - 9/03/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Donmamak için sürekli koştum
Donmamak için sürekli koştum

İzmir 9 Eylül Üniversitesi İşletme Bölümü 1''inci sınıf öğrencisi Eda Ergul (20), üyesi olduğu üniversitenin dağcılık kulübü üyeleriyle birlikte geldiği Uludağ''da önceki gece saat 19.00 sıralarında maden ocakları mevkiinde arkadaşlarıyla kamp kurdu. İhtiyaç gidermek için çadırından çıkan Ergul, yoğun sis sebebiyle yolunu kaybetti.

UYUSAYDI ÖLMÜŞTÜ

Jandarma Arama Kurtarma, Sivil Savunma, AKUT ve NAK ekipleri, genç kızın bulunması için seferber oldu. Saatlerce yolunu bulmaya çalışan, kaybolduğunu anlayınca telefonla jandarmayı arayan Ergul, Kayapınar mevkiinde sabah saat 07.00 sıralarında tam donmak üzereyken bulundu. Genç kız, donarak ölmemek için uykusu geldiğinde koştuğunu söyledi.

Işıklar beni yanılttı

Maden ocakları bölgesinde boş bir binaya girerek soğuktan korunduğunu söyleyen Ergul, ''Gördüğüm ışığı arkadaşlarım tutuyor zannettim. Keşke binada kalsaydım. Bu durumda olmamın tek sebebi o binadan çıkmam oldu. Ormandan çok zor çıktım'' dedi.


11 yıl önce