|

Doski kuşatması

PKK’nın Hakkari’deki üslenme bölgesi Doski Vadisi’nde Bordo Bereliler’in de katıldığı operasyonla teröristler kıstırıldı. Bordo Bereliler'i karşılarında gören PKK'lılar can havliyle kaçmaya çalıştı. Operasyonda çok sayıda örgüt üyesi öldürülürken, İkiyaka Dağları’ndaki 9 stratejik nokta ise temizledi.

Yeni Şafak
04:00 - 21/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 22:50 - 20/10/2015 Salı
Yeni Şafak

Doski vadisinde PKK'ya yönelik başlatılan operasyonda örgüte ağır darbe vuruldu. Dağlıca'ya yakın bir yerde bulunan İkiyaka Dağları'nda teröristlerin inlerine giren Mehmetçik, tepelerdeki mağaralarda bulunan teröristleri etkisiz hale getirmeye devam ediyor. Bölgede zaman zaman kar yağışı yaşanması ve rakımın 3 bin 500 olması şartların ne denli ağır olduğunu da gözler önüne seriyor. Bu dağlardaki 9 stratejik noktanın güvenlik kuvvetlerince ele geçirilerek teröristlerden temizlendiği belirtilirken, TSK son dört şehidini


de bu operasyonlar esnasında verdi.



GEREKİRSE İNTİHAR EDİN


Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Hakkari Yüksekova'da bulunan İkiyaka Dağları'nda (Doski Vadisi) sürdürdüğü başarılı operasyonlar, bölücü terör örgütünün sözde liderlerinin telsiz konuşmalarına yansıdı. Telsiz konuşmalarında, bölgedeki kaybın kendileri için çok büyük olduğunu dillendiren bölücü terör örgütünün elebaşılarından Murat Karayılan, kaçtığı Zap Kampı'ndan teröristlere, “Güvenlik güçleriyle temastan kaçının, mümkünse uzaktan ateşle temas kurun veya olmadı intiharı da göze alın ve el bombalarıyla üzerlerine gidin” talimatlarını veriyor.





PKK'YA MEZAR OLDU


Güvenlik birimlerinin sürdürdüğü operasyonlar neticesinde İkiyaka Dağları artık PKK için bir “mezarlık” olarak değerlendiriliyor. Bölgenin kendileri için önemini bilen bölücü terör örgütünün elebaşılarından Murat Karayılan, kaçtığı Zap Kampı'ndan kalan son teröristlere talimatlar yağdırıyor. Telsiz konuşmalarında, söz konusu dağlardaki çatışmaların sadece bölgeyi değil tüm Türkiye'yi ilgilendirdiğini aktaran Karayılan, “o nedenle buradayım, yanınızdayım, ölümü göze alarak geldim” ifadesini kullanıyor. Ancak Karayılan “yanınızdayım” derken aslında Zap Kampı'ndan konuşuyor ve her an kaçmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Karayılan'ın “direnin” dediği teröristlerin lider kadrosu da aslında çoktan bölgeyi terk etmiş durumda. Sözde lider kadrosunun İkiyaka Dağları'nın en geri bölgesi olan Göller mevkisine kaçtığı belirlendi.



Halıfleksli mağara


Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, TSK'nın başarılı operasyonları sonucunda İkiyaka Göllerbaşı bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından ana karargah olarak kullanıldığı değerlendirilen sekiz gözlü mağaraya girildi. Yerleri halıfleks kaplı mağaranın bayan ve erkek hücreleri halinde kullanıldığı belirlenirken, güvenlik kuvvetlerince açılan ateşlerde mağarada meydana gelen yangın bazı bölümleri tahrip etse de çoğu malzeme olduğu gibi ele geçirildi. Mağara ve yakın çevresinde yapılan aramada, 1 doçka makineli tüfek, 1 Kalaşnikof, 1 biksi, 8 el bombası, 332 adet doçka fişeği, 144 biksi fişeği ile yine bu silahlara ait çok sayıda mühimmat ele geçirilmişti.



Şemdinli'de mayınlı pusu


Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2 asker yaralandı. İlçenin Şapatan köyü yakınlarında terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen el yapımı patlayıcı, bölgede mayın arama çalışması yapan güvenlik güçlerinin geçişi sırasında infilak ettirildi. Terör saldırısında yaralanan 2 asker, Şemdinli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.



MENFEZDE 250 KİLOLUK BOMBA


Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde ise, menfeze yerleştirilen 250 kilogram el yapımı patlayıcı, güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi. Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK mensuplarınca Çatalyol köyü yolunda bulunan menfeze 250 kilogram patlayıcı yerleştirildiğini tespit eden jandarma ekipleri, bölgede tedbir aldı. Güvenlik güçleri yolu trafiğe kapatırken, bomba imha uzmanı ekipler de el yapımı patlayıcıyı kontrollü şekilde infilak ettirdi. Patlayıcının imha edildiği alanda derin çukur oluştu.





Dağlıca'da PKK hedefleri vuruldu


Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde hava harekatıyla barınak, mağara ve silah mevzileri imha edildi. Erzurum Şenkaya'da ise bir terörist yakalandı. Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde bölücü terör örgütüne ait barınak, mağara ve silah mevzilerinin hava harekatıyla imha edildiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde, 18-19 Ekim'de meydana gelen “önemli yurt içi olaylara” ilişkin bilgilere yer verildi. Buna göre, Erzurum'un Şenkaya ilçesinde düzenlenen operasyonda, terör örgütü mensubu bir terörist, bir Kalaşnikof piyade tüfeği, 2 tabanca, 2 el bombası ve 150 tabanca fişeğiyle yakalandı.



22 KİŞİ GÖZALTINDA


Siirt'in Pervari ilçesinde, 2 Mauser piyade tüfeği ve bu silaha ait 105 fişekle çok sayıda muhtelif yaşam ve gıda malzemesi ele geçirildi. Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde, teröristlerce önceden yola döşenen bir el yapımı patlayıcı imha edildi. Şanlıurfa'da, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” ve “Terör maksatlı silah ve mühimmat kaçakçılığı yapmak” suçlarından 22 “iş birlikçi” gözaltına alındı. Bu kapsamdaki aramalarda, birer Kalaşnikof piyade tüfeği ve tabanca ile 3 av tüfeği ve 35 hafif silah ele geçirildi. Tunceli'nin Pülümür ilçesindeki operasyonda, beton mevzi içerisinde 5 kilogram amonyum nitrat, 300 gram patlayıcı madde, 2 reflektör ve 2,5 litre benzin ele geçirilerek, imha edildi. Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde tespit edilen terör örgütüne ait barınak, mağara ve silah mevzileri, hava harekatıyla imha edildi.





#Çatalyol
#pkk
#terör operasyonları
#Hakkari
9 yıl önce