|

DP'de ilk genel başkan adayı Nevval Sevindi

Gazeteci-yazar Nevval Sevindi “Yeni yüzler yeni politikalar ve yeni hedefler” sloganıyla DP liderliğine aday oldu. “Ağar tekrar partiye dönmemeli” diyen Sevindi, destek turlarına çıkacak.

Anka
00:00 - 13/08/2007 Pazartesi
Güncelleme: 01:54 - 13/08/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
DP'de ilk genel başkan adayı Nevval Sevindi
DP'de ilk genel başkan adayı Nevval Sevindi

Gazeteci-yazar Nevval Sevindi Demokrat Parti Genel Başkanlığı'na adaylığını resmen açıkladı. Adaylığını açıklayan gazeteci yazar Nevval Sevindi, "Yenilikçiler" olarak adlandırdığı hareketle "yeni politikalar, yeni yüzler ve yeni he-defler" ilkesiyle yola çıktıklarını söyledi. Sevindi, "DP, tarihinin en ağır yenilgisini almıştır. İki seçimde baraj altında kalan, üstelik seçmen sayısı arttığı halde yüzde 9.5'tan yüzde 5.5'e düşen partinin politik geleceği tehlikeye atılmıştır. Merkez sağda birleşme umudu yaratıp sonra bunu fiyasko ve hayal kırıklığına dönüştüren Ağar ve ekibi bu durumun baş sorumlusudur. Başarısız ve çok yetersiz seçim kampanyasından da bu ekip sorumludur. Bu nedenle yapılan tek doğru hareket Ağar'ın istifası olmuştur. Ağar ve ekibi asla geri dönmemelidir. Yoksa partiye karşı zaten varolan güven bunalımı artar ve parti biter" dedi.

Sevindi, 15 Ağustos'tan itibaren de teşkilatları gezerek genel başkan adaylığı konusunda görüş alış verişinde bulunacağını bildirdi. Sevindi, 22 Temmuz seçimlerde DP'den İstanbul 1. Bölge 1. sıra adayı idi.


Cindoruk'a emanetçi teklifi

DP'de il başkanlarından sonra Çarşamba günü de Genel İdare Kurulu toplanacak. Ağar'ın yakın çevresinin ısrarıyla partinin başında kalabileceği iddia edilirken, Hüsamettin Cindoruk'un geçen hafta Ağar'a istifasının DP'ye daha yararlı olacağı telkininde bulunduğu belirtildi. Halen Çeşme'de tatilini sürdüren Mehmet Ağar'ın Ayvalık'ta bulunan Hüsamettin Cindoruk'a genel başkan olması yönünde çağrıda bulunduğu belirtildi. Genel İdare Kurulu'nun çarşamba günü toplanarak kongre tarihini belirleyeceği ve ardından liderlik sürecinin hızlanacağı kaydediliyor.


17 yıl önce