|

Dramı CHP'li Tunay fotoğrafladı

İHH ekibiyle Afrika'ya giden CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, Ruanda'da çocuklarla topsuz futbol oynadı.

YENİSAFAK.COM.TR / POLİTİKA / YUNUS GÖKSU
00:00 - 2/04/2013 Salı
Güncelleme: 11:41 - 2/04/2013 Salı
Yeni Şafak
Dramı CHP'li Tunay fotoğrafladı
Dramı CHP'li Tunay fotoğrafladı

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Faik Tunay, İnsani Yardım Vakfı İHH'dan bir ekiple Afrika'ya gitti. Bölgede gerçekleştirilen yetim yardım çalışmalarına katılan Tunay, sosyal paylaşım portalları Facebook ve Twitter üzerinden o anlardan fotoğraflar paylaştı.

CHP'li Tunay'ın paylaştığı fotoğraflar 'Kara Kıta'da yaşanan dramı da gözler önüne serdi. "İnsan Afrika'ya geldikten sonra bir kez daha anlıyor ki: Kainatın gayesi hayat , hayatın gayesi şükür" diyen Faik Tunay, Ruanda'da çocuklarla topsuz futbol oynadı.

Maalesef onların topu bile yok

"Onlara verdiğimiz balonlar bizim için belki küçük bir hediye ama onlar için büyük" diyen Tunay, Ruanda'da köyde çocuklarla top oynarken "maalesef onların futbol oynayacak bir topları bile yok!" dedi.

"Bir baktık ki İncil elimizde"

Yenisafak.com.tr'ye açıklamada bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Faik Tunay Şunları söyledi; "Afrika'da durumun vahameti ortada. Afrika'da çok bilinen bir söz var; 'Batılılar geldiklerinde onların elinde İncil, bizim elimizde ise topraklarımız vardı. Bize gözlerimizi kapatıp dua etmeyi öğrettiler. Gözlerimizi açtığımızda baktık ki İncil bizim elimizdeydi. Topraklarımız ise batılıların olmuştu.' İçinde bulundukları durumu en iyi yine Afrikalılar anlatıyor"

11 yıl önce