|

Dubai’ye yerleşecek

ABD’deki 17-25 Aralık kumpasında rol alan Reza Zarrab’ın erken tahliye olup Dubai’ye yerleşme planı yaptığı ortaya çıktı. Bu bilgi ABD’ye evrak götürürken yakalanan Zarrab’ın 3 çalışanında çıktı. Gözaltına alınan Sinem A.’nın telefonundaki bir belgede, Zarrab’ın el yazısıyla “Dubai’deki avukat Al Sharif’a sor. ABD’de savcılarla işbirliği yaptığım takdirde deport edilirsem Dubai’de oturum izni alabilir miyim?” dediği görülüyor. 15 Temmuz’a rol alan BAE yönetimi ABD’deki kumpasa da belge göndermişti.

Yeni Şafak ve
08:00 - 4/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 08:44 - 4/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Reza Zarrab
Reza Zarrab

ABD’deki kumpasın maşası Reza Zarrab’ın dava sonrasında yerleşeceği yeri bile hazırladığı ortaya çıktı. Zarrab’ın çalışanı Sinem A.’nın telefonunda ele geçirilen el yazısı nota göre, Zarrab, savcılarla iş birliği yapması durumunda Dubai’de ikamet edebilme ihtimalinin avukata sorulması talimatı verdi.

ABD’de Türkiye’ye kurulan kumpasın maşası olan Reza Zarrab’ın, dava sonrasında yerleşeceği yeri hazırladığı ortaya çıktı. Davadaki iftiralarıyla Türkiye kapısı kapanan Zarrab’ın, bunun karşılığında Dubai’ye yerleşme planı yaptığı tespit edildi. Reza Zarrab’ın Dubai planları, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmayla deşifre oldu.

ÜÇ ÇALIŞANI
GÖZALTINA ALINDI

Soruşturma kapsamında, Zarrab’ın, ABD’deki avukatlarının talimatıyla ABD’deki yargılamayı yapan mahkemeye Türkiye’den evrak nakletmeye çalıştığı belirlendi.

Zarrab ve avukatların talimatıyla evrak nakletmeye çalışan 3 şüpheli tespit edildi. Sarraf’ın İstanbul’daki işleriyle ilgilenen Sinem A., Regaip A. ve Mustafa H. hakkında gözaltı kararı çıkarttı. Yakalanan 3 şüpheli de gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Şüphelilere, “Devletin güvenliğine veya iç veya dış siyasal yararlarına ilişkin belge veya vesikaları kısmen veya tamamen yok etmek veya tahsis olundukları yerden başka bir yerde kullanmak, hileyle almak veya çalmak” suçlaması yöneltiliyor.

İNDİRİMLİ CEZA SONRASI KAÇIŞ

Gözaltına alınan şüphelilerden Sinem A.’nın telefonunda yapılan inceleme sonucunda ise Reza Zarrab’ın mahkemede tanıklık yapmadan önce yaptığı planlar ortaya çıktı. Sinem A.’nın telefonundan çıkan bir belge içerisinde Zarrab’ın kendi el yazısını içeren bir not gönderildiği belirlendi. Notta yapılan incelemede, Zarrab’ın ABD’li savcılarla yaptığı işbirliği sonucunda alacağı indirimli ceza sonrası Dubai’ye yerleşme planı yaptığı ve bunun için ön çalışamalar yürüttüğü saptandı.


UZLAŞIRSAM DUBAİ'YE GİDEBİLİR MİYİM?

Notta, “Sinem burada mailden çok açık yazamadım. Dubai’deki avukat Abdurrahman Al Sharif’le görüşüp ileride Dubai’de yaşayabilmem için Dubai’den oturum izni alıp alamayacağımı.. Avukata de ki ABD’de savcılarla işbirliği yapıp uzlaşmaya giderse cezası bittikten sonra Dubai’ye yerleşebilir mi? ABD’den direkt Dubai’ye deport ettirse oturumumu halledebilir mi? Bütün bunları görüşmek için avukattan randevu iste. Gidip yüz yüze görüş” ifadeleri yer alıyor.

ABD’Yİ TERK
ETMEYİN, MESAJI

Zarrab’a Sinem A. tarafından giden el yazması cevap notunda ise “Aileniz de siz de sürece dahil edilebilirsiniz. Şu anda bulunduğunuz yeri değiştirmemenizde, ülke değiştirmemenizde fayda var. Dubai’ye dönüşünüzde problem olabilir. Otel yerine 1’er haftalık ev kiralayabilirsiniz. Mümkünse farklı bir isimle kiralanabilir. Kayıt bırakmamaya takip edilebilecek dijital yazışmalara vs. dikkat” ifadeleri yer alıyor. Bu yazının Zarrab’ın talimatıyla Sinem A. tarafından Dubai’deki avukata sorulduğu ve cevabın da Zarrab’a aktarıldığı değerlendirmesinde bulunuluyor.


ÇALIŞANI SİNEM A.'YA
EL YAZISI NOT SORULDU

Sinem A.’ya Zarrab’ın el yazısıyla kendisine gönderilen notun ne anlama geldiği soruldu. Sinem A. ifadesinde, “Rıza Bey’in avukatı Şems Hanım, Zarrab’la görüşmesi sırasında Whatsapp üzerinde bana Rıza Bey’in el yazısı olduğu tahmin ettiğim fotoğrafı gönderdi. Kamelya, Rıza Bey’in İran asıllı bir çalışanı. Soruyu Kamelya’ya sordum ve cevabını avukat Şems Hanım’a ilettim” ifadelerini kullandı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • Sığınma
    limanı
  • Zarrab’ın yerleşmeyi planladığı Dubai, 2015’ten itibaren ve özellikle 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrası FETÖ için adeta bir sığınma limanı olmasıyla dikkat çekiyor. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Dubai merkezli Al Arabiya ve Sky News Arabic, darbe girişiminin başarılı olduğu yönünde haberler servis etmişti. Aynı kanallar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkeden kaçtığını iddia eden haberlere yer vermişlerdi. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ise darbe girişiminin başarısız olduğunun anlaşılmasından 16 saat sonra darbeyi kınayan bir açıklama yapmıştı. BAE’nin 2015’ten itibaren çok sayıda FETÖ’cüye ev sahipliği yaptığı, finansal olarak da desteklediği gün yüzüne çıkmıştı.

#BAE
#FETÖ
#Reza Zarrab
#ABD
6 yıl önce