|

Dünyanın en iyi 10 öğretmeninden biri olan Nurten Akkuş ‘Yaşam Boyu Başarı’ ödülüne aday

Üç yıl önce, dünyanın en iyi 10 öğretmeni arasına giren ilk Türk olan Nurten Akkuş, şimdi de İngiltere’deki bir vakıf tarafından 'Yaşam Boyu Başarı' ödülüne aday gösterildi. Salıpazarı Anaokulu’nda müdürlük görevini sürdüren Akkuş, "Hem bir öğretmen hem de kadın olarak bu gururu yaşamanın sevincini paylaşıyorum" dedi.

11:43 - 4/09/2021 Cumartesi
Güncelleme: 12:15 - 4/09/2021 Cumartesi
IHA
Öğretmen Nurten Akkuş
Öğretmen Nurten Akkuş

Samsun’da Salıpazarı Anaokulu Müdürlüğü görevini yapan 14 yıllık öğretmen Nurten Akkuş, İngiltere’de bulunan She Inspıres Foundation isimli vakıf tarafından düzenlenen ‘She Inspıres Awards 2021’ yarışmasında Yaşam Boyu Başarı ödülüne aday gösterildi.

EN İYİ 10 ÖĞRETMEN ARASINDA

Önceki yıllarda Nurten Akkuş, Varkey Gems Vakfı (Varkey GEMS Foundation) ’Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi’ tarafından yapılan değerlendirme ve elemenin ardından vakfın açıkladığı 10 finalistten biri olarak bu başarısı ile dünyanın en iyi 10 öğretmeni arasına giren ilk Türk öğretmen olmuştu.


12 BİN ÖĞRETMENLE YARIŞTI

Akkuş, 2019’da Hindistan merkezli ve birçok ülkede temsilcilikleri bulunan, 6 bin eğitim kurumuna danışmanlık yapan, uluslararası eğitim yönetimi kuruluşu AKS Education tarafından da 73 ülkede 12 bin öğretmen arasından ’küresel öğretmen’ ödülüne layık görüldü.

YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ

Akkuş, aynı kuruluş tarafından ’Dünyanın İlham Veren Öğretmeni’ olarak da seçilmişti. Akabinde göğüs kabartan bir haberde Birleşik Krallık’tan geldi. Akkuş, İngiltere’de Yaşam Boyu Başarı ödülüne aday gösterildi.


ÖDÜL TÖRENİ 25 KASIM'DA

Samsun Salıpazarı Anaokulu’nda müdürlük görevini sürdüren Akkuş, "Yaptığımız eğitim alanında ve toplum alanındaki çalışmalar bize bu başarıyı getirdi. Bir öğretmen hem de kadın olarak bu gururu yaşamanın sevincini paylaşıyorum. Ödül töreni 25 Kasım'da Birleşik Krallık'ta yapılacak" dedi.

HANGİ PROJELERİ YÜRÜTÜYOR?

Akkuş, yürüttüğü projeleri şöyle anlattı: Benim bir yanım eğitim, bir yanım toplum. Bu nedenle hem eğitim alanında çalışmalar yaparken, katkı sunarken mesleki çalışmalara, bir yandan da toplumu nasıl geliştirebilirim. Toplum için neler yapabilirim konusunda çalışmalar gerçekleştirdim.


BABA BANA MASAL ANLAT

Yaptığım projelerde de her ikisini baz alan her ikisini harmanlayan bir çalışma oldu. Örneğim ,’Baba Bana Masal Anlat’ projesiyle Türkiye’de babaların eğitim sürecine katılması aynı zamanda erkek rol modellerin eğitim sürecine katılması amaçlandı.

İLK GEZİCİ KÖY ATÖLYESİ

Kadınlarımız için Türkiye’nin ilk gezici köy atölyesini açtık ve köydeki kadınlarımıza eğitimler düzenlendik. Bunun dışında yine kuşaklar arası bağların kuvvetlendirilmesi için projeler geliştirdik. İhtiyaç sahibi köylerimizdeki oyuncak ve diğer ihtiyaçlarının giderilmesi için kampanyalar ve projeler gerçekleştirdik. Bu projeler sonucunda birçok köyümüze destek sağladık.

#NURTEN AKKUŞ
#ÖĞRETMEN
#YAŞAM BOYU BAŞARI
#ÖDÜL
#ADAY
3 yıl önce