|

Durağa dalıp 3 çocuğu öldürmüştü! Kanında uyuşturucu çıkan ehliyetsiz sürücüye 'isyan ettiren ceza'

Büyükçekmece Kumburgaz D-100 mevkiisinde geçtiğimiz yıl meydana gelen kazada ehliyetsiz sürücü Samet Tüfekçiler, durağa dalmış ve üç çocuğun hayattan kopmasına neden olmuştu. Bugün görülen duruşmada kazaya ilişkin yeni bilgiler ve sürücü hakkında karar çıktı. Kanında uyuşturucu maddeye rastlandığı tespit edilen ehliyetsiz sürücü hakkında 18 yıl hapis cezası verildi. Acılı aileler verilen karara isyan etti.

Seren Som
17:32 - 25/10/2023 Çarşamba
Güncelleme: 17:42 - 25/10/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Kaza anının kamera görüntüleri de dosyada yer aldı.
Kaza anının kamera görüntüleri de dosyada yer aldı.

Kaza 1 Haziran 2022 tarihinde saat 16.30 sıralarında D-100 Karayolu Kumburgaz mevkiinde meydana geldi. Sürücüsü Samet Tüfekçiler 09 HK 225 plakalı otomobille, otobüs durağına girdi. Korkunç kazada Oğuzhan Kolver (15), Mehmet Alp Güney (14) ve Murtaza Mardani (15) hayatını kaybetti, 11 kişi ise yaralandı. Büyükçekmece Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli Samet Tüfekçiler'in tutuklanmasına karar verdi.



Ehliyeti yok: Kanında uyuşturucu çıktı

Kazadan yaklaşık iki ay önce alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulduğu öğrenilen sürücü Tüfekçiler, tutuklu yargılandığı davada bugün 6. duruşmasına çıktı.

Adli tıp raporuna göre, sürücünün kaza günü kanında çeşitli uyuşturucu maddelere rastlandığı tespit edildi.

Oğuzhan Kolver

'Pişmanım tahliyemi istiyorum'

Kazadan dolayı 'pişman' olduğunu söyleyen sanık Samet Tüfekçiler savunmasında, "Ben düzenli olarak eczanede çalıştım, bugüne kadar hiçbir suça karışmadım. Yaşananlardan dolayı çok üzgünüm. Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı. Tahliyemi istiyorum." ifadelerini kullandı.

Mehmet Alp Güney

18 yıl hapis cezası

Sanık Samet Tüfekçiler hakkında 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan 18 yıl hapis cezası verildi.

Nihai kararı 18 yıl ceza olarak açıklayan mahkemede sürücünün savunmasını yapan avukat V. K., karara itiraz edeceğini ve 7 gün içerisinde istinafa gideceğine vurgu yaptı.

Murtaza Mardani

Aileler isyan etti

Oğuzhan Kolver (15), Mehmet Alp Güney (14) ve Murtaza Mardani'nin aileleri karar sonrası cezaya isyan etti. "Üç fidanın hayattan koparılmasına 18 yıl verildi" diyen aileler adalet yerine gelmeli diyerek duruma tepki gösterdi.













#Büyükçekmece
#Kumburgaz
#Trafik Kazası
#Oğuzhan Kolver
#Mehmet Alp Güney
#Murtaza Mardani
6 ay önce