|

Durak AK Parti'den istifa etti

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Durak AK Parti'den istifa etti.

Cihan
00:00 - 1/12/2008 Pazartesi
Güncelleme: 09:50 - 1/12/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Durak AK Parti'den istifa etti
Durak AK Parti'den istifa etti

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak AK Parti'den istifa etti. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a faks çekerek istifasını bildiren Aytaç Durak, "Adanalılar istedi ben de istifa ettim. Yeniden bir değerlendirme yapıp, nereden nasıl aday olacağıma karar vereceğim." dedi.



Kamuoyu yoklamasında 210 bin kişiden mesajlar aldığını anlatan Durak, "Bu kararı almamda 210 bin mektup etkili oldu. Bu mektuplardan mesajlar aldım. Tekrar aday olmamı istiyorlardı. Nereden, nasıl aday olacağımı bu mektuplarla değerlendirdim. Şimdilik bir adım geriye çekildim. Yeniden bir değerlendirme yapacağım." ifadelerini kullandı.


1999 yerel seçimlerini hatırlatan Durak, şunları kaydetti: "O zaman DSP 5 milletvekili ile birinci parti olmuştu. Seyhan Belediyesi'ni de kazanmışlardı. MHP, 2. parti olmuştu, Yüreğir Belediyesi'ni kazanmıştı. Adanalıların onure ettiği bir insan olarak Büyükşehir Belediyesi'ni yine ben kazanmıştım."


Aytaç Durak, önceki yerel seçimlere AK Parti'den girmiş ve seçimi açık ara kazanmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Durak'ın, ayrılma gerekçesiyle ilgili bugün basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.


Bu arada, kamuoyuna "Erdoğan Durak'ı çizdi" şeklinde iddialar yayılmış Durak ise, bu iddialara "Böyle bir şey varsa saygı duyarım." demişti.


Başkan Durak, yaptırdığı bir ankette oylarının yüzde 75'i bulduğunu bağımsız da girse seçimleri açık ara kazanacağını söylemişti.


Başkan Durak'ın, AK Parti İl Başkanı Mustafa Attaroğlu'nun adaylığını açıkladığı günün hemen ertesinde partiden istifa etmesi dikkat çekti.


15 yıl önce