|

Duvardan atlayıp pop star oldu

''Arap İdolü'' seçilen Gazzeli Muhammed Assaf, sınır kapısında saatlerce bekletildiği için Mısır''daki seçmelerin yapıldığı otele geç kalmış. Assaf, otele ancak bahçe duvarından atlayarak girebilmiş.

Recep Yeter
00:00 - 30/06/2013 Pazar
Güncelleme: 19:36 - 29/06/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Duvardan atlayıp pop star oldu
Duvardan atlayıp pop star oldu

Arap İdol Yarışması''nda birinci olan Gazzeli Assaf''ın başarısının arkasından büyük bir fedakarlık çıktı. Refah Sınır Kapısı''nda diğer Filistinliler gibi saatlerce güvenlik kontrolünden geçerek çıkabilen Assaf, Mısır''da bu sebeple ilk seçmelerin yapıldığı otele geç kaldığı için alınmadığını anlattı. Otelin bahçe duvarından atlayarak içeri girdiğini söyleyen Assaf, ''Katılımcılara verilen numaraların bittiğini söylediler. Bir Gazzeli benim dereceye girebileceğimi belirterek kendisi için aldığı numarayı bana verdi'' dedi. Assaf, sanatının Gazze için direnişin farklı bir versiyonu olduğunu da söyledi.

MİLYONLARCA HAYRANI VAR

Mart ayından bu yana, başta Filistinliler olmak üzere milyonlarca Arabı ekran başına kilitleyen yarışmanın birincisinin 23 yaşındaki Assaf olduğu açıklanınca, Filistinliler Gazze ve Batı Şeria''da sokağa dökülmüştü. Şarkı söylemeye çok küçük yaşlarda başladığını belirten Assaf, ''İlk şarkımı 2000 yılındaki intifada zamanında yaptım, adı ''Dayan Ey Vatanım'' idi. Bu şarkı vatan sevgisini, Filistin halkının çektiği sıkıntıları, ikinci intifada da yaşanan İsrail mezalimini anlatıyordu. Çok beğenildi. Daha sonra Filistinli esirler ve şehitler için şarkı söyledim. 16 yaşına kadar bu böyle devam etti'' dedi.

Sıra numarası fedakarlığı

Seçmelere gitmek için Gazze''den Mısır''a gittiğini, ancak geç kaldığı için sıra numarası alamadığını anlattı. Gazzeli bir öğrencinin kendisini tanıdığını söyleyen Assaf ''Bana, ''Sen bu yarışmaya katılmalısın. Sen burada finale çıkarsın'' dedi. Hiç düşünmeden kendisi için aldığı numarayı bana uzattı. Onun yaptığı bu fedakarlığı asla unutamam. Kendisi Mısır''da üniversitede okuyor, Suudi Arabistan''da yaşıyor. Daha sonra onun dediği oldu ve finallere kaldım. Onu da finallere davet ettim. Kazandıktan sonra da kendisini telefonla arayarak teşekkür ettim'' şeklinde konuştu.

11 yıl önce