|

Düzenbazlar

Kocaeli’de çaldıkları araçların motor şasi numaralarını değiştirerek satan “Düzenbazlar Çetesi” çökertildi. El koyulan 80 otomobil, kriminal incelemenin ardından sahiplerine teslim edildi.

Şahin Şen
04:00 - 13/11/2018 Salı
Güncelleme: 03:35 - 13/11/2018 Salı
Yeni Şafak
Polisteki işlemlerin ardından şüpheliler adliyeye sevk edilirken, çalınan araçlar sahiplerine teslim edildi.
Polisteki işlemlerin ardından şüpheliler adliyeye sevk edilirken, çalınan araçlar sahiplerine teslim edildi.

Çalıntı araçların motor şasi numaralarını ağır hasarlı araçların numaralarıyla değiştirip satan bir çete çökertildi. Kocaeli polisi, son 10 en yılın en büyük oto hırsızlık operasyonuna imza attı. Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği'nce oluşturulan özel ekip, bir oto hırsızlık şebekesinin peşine düştü.

6 AYLIK SIKI TAKİP

Polis, "Düzenbazlar Çetesi" olarak nam salan şebekeyi yaklaşık 6 ay boyunca adım adım izledi. Teknik ve fiziki takibin ardından 20 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda çete lideri S.Y.(37) ile çete üyeleri F.O. (21), A.B. (23), O.Y. (28), H.Y. (37), H.Y. (30), A.A.(38), K.Y. (25) ve E.K. (39) kıskıvrak yakalanırken, 80 çalıntı araca el konuldu.


GALERİYE VERMİŞLER

Yapılan araştırmada şebekenin, Kocaeli, İstanbul, Ankara, Aydın, Düzce, Tekirdağ, Sakarya, Zonguldak, Sivas ve Yozgat’ta yaklaşık 100 otomobili çaldığı belirlendi. Çete üyelerinin, çalıntı otomobillerin motor şaşi numararalarını, aynı marka ve modele sahip ağır hasarlı araçların şasi numaralarıyla değiştirdikten sonra, internet siteleri ya da oto galerileri aracılığıyla sattığı tespit edildi.

SAHİPLERİNE İADE

Düzenbazlar Çetesi’nin oto hırsızlığıyla yaklaşık 10 milyon lira haksız kazanç sağladığı ortaya çıktı. El konulan 80 araç, İzmit Uluslararası Fuar Merkezi'nin otoparkına çekildi. Kriminal incelemenin ardından araçlar, asıl sahiplerine iade edildi. Çete lideri S.Y.(37) ile çete üyeleri F.O. (21), A.B. (23), O.Y. (28), H.Y. (37), H.Y. (30), A.A.(38), K.Y. (25) ve E.K. (39) polisteki işlemlerin ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

SATIN ALIRKEN DİKKAT

Çetenin bağlantıları araştırılırken, geriye dönük yapılacak çalışmalar sonucu mağdur sayısının ve dolandırılan para miktarının da artabileceği öğrenildi. Polis yetkilileri, araç satın alacak vatandaşlardan, satış işlemi öncesi mutlaka bir servise giderek bu araçların şasi numaralarını ruhsat bilgileri ile karşılaştırmalarını istedi.

  • Çalıntı araçların şasi numaralarını pert araçların şaşi numaralarıyla değiştirip satan çetenin biri kadın 9 elemanı kıskıvrak yakalandı. Polisteki işlemlerin ardından şüpheliler adliyeye sevk edilirken, çalınan araçlar sahiplerine teslim edildi.
#Kocaeli
#Hırsızlık
#Otomobil hırsızlığı
5 yıl önce