|

e-Devlet soy ağacı sorgulama girişi

e-Devlet soy ağacı sorgulama hizmeti ile aile soy ağacı sorgulaması yapmak için tek gereken şey turkiye.gov.tr adresine giriş yapmak. Soy ağacı sorgulamak isteyen kişiler turkiye.gov.tr adresine giriş yaptıktan sonra soy ağacı sorgulama isteği ardından sıraya konuyor. Peki e-Devlet soy ağacı sorgulama nasıl yapılır? İşte e-Devlet soy ağacı sorgulama girişi ve ve detayları...

Yeni Şafak
11:35 - 19/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:40 - 19/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
e-Devlet soy ağacı girişi ile aile soy ağacı öğrenilebiliyor.
e-Devlet soy ağacı girişi ile aile soy ağacı öğrenilebiliyor.
e-Devlet
üzerinden verilen soy ağacı sorgulama raporu hizmeti kapsamında, sorgulama sayfası yeniden açıldı. turkiye.gov.tr üzerinden
alt-üst soy ağacı sorgulaması
yapıp ailenizin geçmişini öğrenebilirsiniz. Peki e-Devlet üzerinden aile soy ağacı sorgulaması nasıl yapılır? İşte
e-Devlet soy ağacı sorgulama
detayları…

e-Devlet giriş nasıl yapılır?

Soy ağacı sorgulamak için e-devlet girişi yapmak isteyen vatandaşlar öncelikle e-devlet şifresine almalı. PTT'den e-devlet şifresini alan vatandaşlar, turkiye.gov.tr internet sitesini kullanarak e-devlet kapısına giriş yapabilir.

e-Devlet girişi yapmak için T.C Kimlik numarası ile birlikte e-Devlet şifresini ilgili alanlara girerek "Gönder" seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Bu işlemi yaptıktan sonda alt-üst soy ağacı da dahil olmak üzere e-Devlet kapısı üzerinden verilen ikametgah, adli sicil kaydı gibi birçok hizmete erişebilirsiniz.

Soy ağacı sorgulama nasıl yapılır?

Soyağacını öğrenmek isteyenlerin, e-Devlet sitesindeki Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bölümü altında yer alan Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama ekranını açması gerekiyor.

Buradaki ekrandan Alt Üst Soy Listesi açıldıktan sonra bu ekrandan ayrıca belge görüntülenmesi de sağlanabiliyor. Belge sorgulama talebi ardından e-Devlet kapısında talepler sıraya konuyor. Sıralama ardından yapmanız gereken tek şey sıranın size gelmesini beklemek. Cep telefonuna gelen mesajın arından soy ağacı sorgulama raporuna e-Devlet kapısında tekrar giriş yaparak erişebilirsiniz. Soy ağacı raporunu isterseniz PDF olarak kaydedip çıktısını alabilirsiniz.



e-Devlet şifresi nasıl alınır?

Profilinizdeki iletişim bilgilerinden cep telefonu ya da e-mail adresinizi doğruladıysanız, e-Devlet şifrenizi unutursanız şifre yenileme işlemlerinden faydalanabilirsiniz.

Bu işlemleri yapmadıysanız tekrar PTT Şube ya da merkezlerine bizzat giderek yeni bir e-Devlet şifresi almanız gerekiyor.



#e-devlet
6 yıl önce