|

e-Okul ile takdir teşekkür nasıl hesaplanır

e-Okul 2018 ile takdir ve teşekkür hesaplaması yapmak isteyen öğrenciler e-Okul uygulamasına girerek karne notlarını öğreniyor. 2018 e-Okul uygulaması sayesinde takdir ve teşekkür hesaplaması yapan öğrencilerin tek yapması gereken e-Okul uygulaması ile yazılı ve sözlü sonuçlarını öğrenip ortalama not hesabı yapmak. İşte açıklanan karna notlarına göre 6, 7, 8 ve 9. sınıflar için takdir ve teşekkür hesaplaması.

Yeni Şafak
09:30 - 16/01/2018 Salı
Güncelleme: 09:43 - 16/01/2018 Salı
Yeni Şafak
e-okul not görüntüleme giriş ekranı ile yazılı ve sözlü sonuçlarını öğrenip takdir teşekkür hesabı yapılabiliyor.
e-okul not görüntüleme giriş ekranı ile yazılı ve sözlü sonuçlarını öğrenip takdir teşekkür hesabı yapılabiliyor.

6, 7, 8 ve 9. sınıflar için
takdir ve teşekkür hesaplaması
2018 e-Okul VBS
ile artık çok kolaylaştı. Öğrenciler Veli Bilgilendirme Sistemi’ne giriş yaparak karne notlarını ve sonuçlarını öğrenebiliyor. Karne notlarını öğrenen öğrenci ve velilerin tek yapması gereken ise ortalama hesaplaması yapmak. İşte 2018 e-Okul uygulamasıyla 6, 7, 8 ve 9. sınıflar için
takdir ve teşekkür hesaplaması
.

E-okul ile takdir-teşekkür hesaplama

Dönem sonuna yaklaşılmasıyla birlikte öğrenciler tarafından takdir-teşekkür hesaplama işleminin nasıl yapıldığı da merak edilmeye başlandı. Takdir-teşekkür hesaplama E-Okul üzerinden yapılabilir. Öğrencilerin hesaplama yapabilmesi için, öğretmenler tarafından tüm ders notlarının sisteme yüklenmiş olması gerekir. Ders notları sisteme yüklendikten sonra, yıl sonu başarı puanına bakılır. Dönem sonunda hangi belgenin alınacağını, yıl sonu başarı puanı belirler.

Hangi ortalama ile takdir teşekkür alınır?

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 den aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi

85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,

Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.


#e okul
6 yıl önce