|

Ece Sevim Öztürk'e FETÖ'ye yardımdan tutuklama kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazeteci Ece Sevim Öztürk, ''FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek'' suçundan tutuklandı. Reşat Şahin Öztürk ve eşi Ece Sevim Öztürk CHP’li Muharrem İnce’ye en yakın iki yakın isim olarak biliniyordu.

Yeni Şafak
23:19 - 20/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 23:35 - 20/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Ece Sevim Öztürk
Ece Sevim Öztürk

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 'gazeteci' Ece Sevim Öztürk, ''Örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek'' suçundan sevk edildiği hakimlikçe tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden FETÖ lehine paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli Öztürk, emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Adliyesi'ne getirildi.

Burada soruşturmayı yürüten savcılık, şüpheli Öztürk'ü FETÖ lehine paylaşımlarda bulunduğu ve bu eylemin süreklilik arz ettiği gerekçesiyle ''
Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek
'' suçundan tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk etti.

Öztürk, çıkarıldığı Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı.

İnce'nin A takımındalardı

Öztürk'ün ilişki ağını ve FETÖ'cü imamlarla hazırladığı belgeselleri Yeni Şafak geçtiğimiz günlerde 'Yoldaşının FETÖ aşkı' başlığıyla haberleştirmişti.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin yol arkadaşları, Fetullahçı teröristlere olan ilgileriyle dikkat çekiyor.

İnce'nin sağ kolu Reşat Şahin Öztürk ve eşi Ece Sevim Öztürk, hazırladıkları belgeselle Deniz Kuvvetleri'nde FETÖ'cü teröristleri temizleyen komutanları hedef aldı. Ece Öztürk'ün FETÖ'cü 'imamlarla' hazırladığı ve Youtube üzerinden yayınlanan belgeseline mahkeme kararıyla yasak konulmuştu.

  • Başta FETÖ'nün hedefindeki isimlerden FETÖMETRE'nin mimarı Tümamiral Cihat Yaycı olmak üzere Donanma'da FETÖ ile mücadele eden isimleri hedef haline getiren Youtube yayını hakkında, Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişimin engellenmesi kararı verilmişti.

PEŞPEŞE SUÇ DUYURUSU

Genelkurmay ve Deniz Kuvvetleri dışında, yayında isimleri geçen amiraller de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Yayında açık FETÖ propagandası yapıldığı, darbeyi FETÖ'cülerin yapmadığı algısı yaratılmak istendiği ve FETÖ ile mücadele eden isimlerin töhmet altında bırakılmak istendiği belirtildi. 'Gazeteci' Ece Sevim Öztürk'ün eşi Reşat Şahin Öztürk, CHP Yalova teşkilatında yıllardır Muharrem İnce'nin yanında olan bir isim. 1994 yılından beri CHP’de aktif siyaset yapan Öztürk, bugüne dek çeşitli kademelerinde görev üstlendiği partide, Güneydoğu Raporu'nun yazımı ve bölgeye yönelik birçok çalışmaya katıldı. Öztürk, 'Yol arkadaşım' olarak nitelendirdiği Muharrem İnce'nin seçim çalışmalarına da destek veriyor.

8 Haziran'da gözaltına alınmıştı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, Öztürk hakkında, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden FETÖ lehine paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. Şüpheli Öztürk, soruşturma kapsamında, 8 Haziran'da gözaltına alınmıştı.

#Ece Sevim Öztürk
#FETÖ
6 yıl önce