|

Ecel terleri döktü

Samsun''da kanalizasyon çalışması sırasında beline kadar toprağa gömülen Tuncay Başer güçlükle kurtarıldı

Dha
00:00 - 10/12/2013 Salı
Güncelleme: 23:50 - 9/12/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Ecel terleri döktü
Ecel terleri döktü

Samsun''da kanalizasyon çalışması esnasında göçük altında kalan bir işçi, ölümden döndü. Alınan bilgiye göre, Samsun Büyükşehir Belediyesi''nce İlkadım ilçesi Kalkanca Mahallesi''nde yürütülen altyapı çalışmaları sırasında toprak kayması meydana geldi. Taşeron firma adına çalışan işçilerden Tuncay Başer (45), beline kadar toprağa gömüldü. İkinci bir göçük tehlikesi nedeniyle arkadaşlarına müdahale edemeyen işçiler, olayı hemen yetkililere bildirdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi.

ZAMANLA YARIŞTILAR

Ekipler, her türlü önlemi alarak, diz altından toprağa gömülen işçiyi kürekle çevresini kazmak suretiyle bulunduğu yerden çıkarmaya çalıştı. Yaklaşık 45 dakika süren çalışma sonucu işçi yaralı olarak topraktan çıkarıldı. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi olay yerinde yapılan Tuncay Başer, ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Başer''in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

OY ANAM YANDIM

Tuncay Başer''in arkadaşı Aydın Yılmaz, sabah saat 08.30 sırılarında işbaşı yaptıklarını belirterek, ''Tuncay borudaki halatı çıkarırken, toprak bir anda kaydı. Toprak altında kalan Tuncay ''Oy anam yandım'' diye bağırdı. Yapacak bir şey yoktu. İlk başta çok çaba gösterdik ama çıkaramadık. Daha sonra ekiplere haber verdik'' dedi.


10 yıl önce