|

Ecevit'e doktor dersi

Ünlü ortopedist Dr. Orhan Girgin, 65 yaşında emekliye ayrılarak, Başbakan Ecevit'in örnek alabileceği bir davranış sergiledi. Girgin, kitabında 'Çekilmeyi, gitmeyi, bilmeli' ifadesine yer verdi.

Yeni Şafak
00:00 - 1/07/2002 Pazartesi
Güncelleme: 13:42 - 18/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Türkiye'nin en ünlü ortopedisti Dr. Orhan Girgin, Başbakan Bülent Ecevit'in örnek alabileceği bir davranış sergiledi. Mesleğinin zirvesinde iken 65 yaşında emekliye ayrılan Girgin, "Mesleğimi benden sonra gelen pırıl pırıl genç kuşaklara bırakıyorum. Allahaısmarladık" dedi.

Ankara Numune Hastanesi'nde yaklaşık 40 yıldır Ortopedi Klinik Şefi olarak çalışan ve aynı zamanda Tıp Fakültesi'nde öğretim üyeliği yapan Girgin, anılarını "Allahaısmarladık" adlı kitabında toparladı.

Çekilmeyi, gitmeyi bilmeli

Girgin, mesleğe adımını attığı ilk günden emekli olduğu son güne kadar birbirinden renkli yüzlerce anısına yer verdiği kitabının önsözünde şunları yazdı: "Canımdan çok sevdiğim devletim, 'Sen artık benim işime yaramazsın' diyor. Üzülmüyorum, hatta hak veriyorum. Çünkü bunu genç kuşaklara yer açmak için diyor. Öyleyse üzülmemeli, her şeyin bir sonu vardır deyip, 'çekilmeyi, gitmeyi, bitmeyi' bilmeli. Giderken de bunca yıllık emeğin, çalışmanın, deneyimin genç kuşaklara aktarılması gerektiğini unutmamalı.

Bizim görevimiz onlara dünü anlatmak ve yol göstermek olmalı. Dünden ders, bugünden şevk alın, dünü yermeyin, bugünü yeterli görmeyin demeli.

Ben kısaca dünümü ve bugünümü size anlatacağım. Alışılmışın dışında, dünden bugüne değil, bugünden düne giderek, belki bir kısmından ders alan olabilir diyerek... Çünkü artık yarın yok."

Türkiye'nin en ünlü ortopedistlerinden olan Dr. Girgin, geçmişin milli basketbolcularından aynı zamanda. Bacak uzatması yöntemini Avusturya'dan alarak daha da geliştiren Girgin, 15 yaşlarındaki bacak özürlü yüzlerce çocuğa şifa verdi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce