|

Edelman: Gidene kadar daha yapacağım çok şey var

ABD Büyükelçisi Edelman, Türkiye'de bulunduğu süreyi değerlendirmek için henüz erken olduğunu belirterek, "Hemen gitmiyorum, daha yapacağım çok şey var" dedi

Yeni Şafak
01:00 - 22/03/2005 Salı
Güncelleme: 15:45 - 11/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
Edelman: Gidene kadar

daha yapacağım çok şey var
---------------------- manset ---------------------
  • DUYGU GÜVENÇ / ANKARA


    Haziranda Türkiye'den ayrılacak olan ABD'nin Ankara Büyükelçisi Eric Edelman, istifa kararından sonra ilk kez Yeni Şafak'a konuştu. Edelman, ABD Başkanı Bush ve Dışişleri Bakanı Rice'a, "Ankara Büyükelçiliği'ne yapacakları yeni atamaya imkan tanımak" için istifa kararını erken aldığını açıkladı.

    Büyükelçi Edelman, Tunus Milli Günü'nde Yeni Şafak'ın sorularını yanıtlarken, istifasının sürpriz olmadığını belirterek, 1989-1991 yılları arasında ABD'nin Ankara Büyükelçisi olarak görev yapan Morton I. Abramowitz'in de görevinden benzer şekilde ayrıldığını söyledi. Abramowitz, Türkiye'deki görevinden ayrıldıktan sonra bir düşünce kuruluşunda çalışmaya başlamıştı. Edelman, geleceğe yönelik planları konusunda da, "henüz netleşen birşey olmadığını" belirtirken, Pentagon veya özel sektörde alabileceği görevlerle ilgili temaslarının sürdüğünü anlattı.

    Yeni büyükelçi yazın atanır

    Yeni büyükelçinin kim olacağı konusunda basında çıkan çeşitli isimleri, "çok saçma" sözleriyle değerlendiren Edelman, "Yeni büyükelçi yazın veya yaz sonunda atanır. Gecikme olmaz" dedi.

    Böylece Eric Edelman, ABD'nin Türkiye'de temsil düzeyini bir süre için alt düzeyde tutacağı ve en üst yetkilinin Basın ve Halkla İlişkiler Müsteşarı James Moore olacağı iddialarını da yalanlamış oldu.

    Büyükelçi Edelman, kendisinin yanısıra ABD Büyükelçiliği Müsteşarı Robert Deutch ve Siyasi İşler Müsteşarı John Kunstadter'ın de görev süresinin sona ereceğinin anımsatılması üzerine, "Onların yerine atama kısa sürede yapılır" diye konuştu.

    Edelman, "Türkiye'deki görevinizi değerlendirir misiniz; kariyerinizde nasıl bir yer tutuyor" sorusuna ise şu cevabı verdi: "Henüz bunun için çok erken, hemen gitmiyorum, daha yapacağım çok şey var. Son üç ayımda çok sayıda ziyaretim olacak."

    Erdoğan'ın ABD gezisine hazırlanıyor
    ABD'nin Ankara Büyükelçisi Edelman, Ankara'daki son aylarında önce Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ali Tuygan'ın ABD ziyareti, ardından da ABD'ye gitmeyi planlayan Başbakan Erdoğan'ın programı üzerinde çalışacak.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce