|

Edirne sular altında

Edirne son 65 yılın en şiddetli yağışına teslim oldu. Yollar göle dönerken, sel sularına kapılan bir kişi hayatını kaybetti.

Haber Merkezi
04:00 - 29/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:28 - 29/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Derelerin taşması sonucu yollar adeta göle döndü
Derelerin taşması sonucu yollar adeta göle döndü

Edirne'de şiddetli yağış hayatı felce uğrattı. Önceki akşam saatlerinde etkili olan sağanağın ardından derelerin taşması sonucu yollar adeta göle döndü. Bir çok ev ve iş yeri ile özel hastanenin acil giriş katını su bastı. Evlerinde mahsur kalan çok sayıda kişi, iş makineleriyle kurtarıldı. Köşen Çiftliği köyünde yaşayan Mesut Özçelik (52, UMKE ve AFAD ekiplerinin 5 saatlik çalışması sonucu paletli iş makinesi yardımıyla bulundu. Avlanmak için gittikleri gölette suların yükselmesi nedeniyle mahsur kalan iki avcıyı ekipler kurtardı.

SUDA ÖLÜM

Havsa ilçesine bağlı Oğulpaşa köyünde 78 yaşındaki Veysel Evren sel sularına kapıldı. Evren'in cansız bedeni dalgıçlar tarafından bulundu. Edirne Meteoroloji İstasyonu Müdürü Osman Şentürk, metrekareye son 24 saatte 128,5 kilogram yağış düştüğünü belirterek, "Edirne, 11 Ekim 1953'ten bu yana bu düzeyde yoğun bir yağış almadı.

Sağanak yağış, Muğla ve Aydın'da da etkili oldu. Muğla'nın Bodrum ilçesinde sağanak nedeniyle, bazı ev ve iş yerlerini su bastı, arızalanan araçlar yolda kaldı. Marmaris ilçesinde de dağlardan akan çamurlu su, körfezin rengini değiştirdi. Son 24 saatte metrekareye 50,3 kilogram yağış düşen Aydın'da çok sayıda ev ve iş yeri de sular altında kaldı. Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde yağış ve fırtına nedeniyle tarihi Güzelce Hasanbey Camisi'nin şerefesi zarar gördü. Şerefeden kopan bazı parçalar yola düştü.


EĞİTİME 2 GÜN ARA VERİLDİ

Edirne Valiliği sağanak ve ardından yaşanan su baskınlarından etkilenen bazı okullarda 2 gün eğitime ara verildiğini açıkladı. Bu kapsamda, Özel Sınav Temel Lisesi, Özel Bahçeşehir Okulları, Özel Filiz Okulları, Özel Edirne Safir Okulları ve Özel bugün ve perşembe günü ara verilecek.

#Edirne
#Yağmur
#Sel
5 yıl önce