|

Ege'de Yunan Sahil Güvenliği'ne suçüstü

Yunan Sahil Güvenliği, Ayvalık açıklarında göçmenleri taşıyan lastik botu geri iterken suçüstü yakalandı. Türk kara sularını ihlal edip göçmenleri ölüme terk eden Yunan teknelerine, Türk Sahil Güvenlik ekipleri müdahale etti. Ayvalık iskelesinde yiyecek ve kıyafet verilen yaklaşık 45 düzensiz göçmen, geri gönderme merkezine teslim edildi.

13:26 - 8/06/2022 Çarşamba
Güncelleme: 13:49 - 8/06/2022 Çarşamba
Diğer
Yunan güvenlik güçlerinin ittiği 45 düzensiz göçmen.
Yunan güvenlik güçlerinin ittiği 45 düzensiz göçmen.

Yunan gübenlik güçleri, Uluslararası hukuku hiçe sayarak motorunu söktükleri göçmen dolu botu, Türk kara sularına ittiler. Yunan güçlerinin acımasız tavrına, Türk Sahil Güvenlik güçleri "dur" dedi. Aralarında 15 aylık bir bebeğin de olduğu 45 göçmen kurtarıldı.

Ayvalık'taki Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, istihbarat üzerine harekete geçti.

TRT'nin haberine göre, sahil güvenlik ekibi kısa sürede bölgeye ulaştı. Ancak Yunan güvenlik güçleri de oradaydı. Göçmenlerin bulunduğu lastik botun motoru sökülmüştü. Yunan unsurlarınca halat bağlanıp Türk kara sularına çekildiği tespit edildi.

Sınır ihlaline anında karşılık verildi

Sahil güvenlik ekipleri kara suyu ihlalilini anbean görüntülüyordu. Yunan güçleri, hukuksuzluklarının kayda alındığını anlayınca tacize başladı. Sınır ihlaline, anında karşılık verildi. Yunan unsurlara karşı keskin manevralarla önleme yapıldı.

Kaan sınıfı yerli ani müdahale botumuz, kendisinden iki kat daha büyük Yunan botlarına karşı verdiği bu mücadeleyle tam not aldı.


"Botumuzu halatla bağlayıp Türkiye'ye doğru çektiler"

Türk Sahil Güvenliği ekiplerince kurtarılan göçmenler yaşadıkları dehşeti anlattı:

  • "Yunanların yaptıklarından çok korktum. Bizi ölüme terk ettiler. Siz de gördünüz. Biz Avrupa'da daha iyi bir yaşam istüiyoruz. Ama onlar elimizde olanı da aldı, para ve değerli eşyalarımızı aldı ve bizi geri ittiler."
  • "Yakalandık Türkiye'ye dönün dediler. Botumuzu halatla bağlayıp Türkiye'ye doğru çektiler."
  • "Yunan Sahil Güvenliği sopayla bana vurdu. Daha sonra Türk askerleri gördü bize yardımcı oldular denizden kurtardılar."
  • "Yunan Sahil Güvenliği bize vurup Türkiye'ye ittiler. Türk Sahil Güvenliği bizi denizden kurtardı.
#Ege denizi
#Yunanistan
#göçmen
2 yıl önce