|

Eğitim uçağı düştü

Aydın’dan havalanan Cessna 172 tipi bir eğitim uçağı, Denizli’nin Babadağ ilçesinde dağlık alana düştü. Bölgede arama kurtarma çalışması başlatan ekipler, Pilot Hamdi Yılmaz ve öğrencisi Merve Altun’la uçağın enkazına ulaşmaya çalışıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 20/11/2018 Salı
Güncelleme: 03:47 - 20/11/2018 Salı
Yeni Şafak
Hamdi Yılmaz, Merve Altun
Hamdi Yılmaz, Merve Altun

Denizli'de bir eğitim uçağı dağlık alana düştü. Pilot ve öğrencisiyle irtibat kesilen uçağın enkazına ulaşmak için ekipler seferber oldu. Çıldır Havalimanı'ndan dün saat 11.00’de havalanan Pilot Hamdi Yılmaz yönetimindeki Cessna 172 tipi bir eğitim uçağı, Denizli'nin Babadağ ilçesi civarında radardan kayboldu.

DÜŞME NEDENİ BİLİNMİYOR

Pilot Yılmaz ve öğrencisi Merve Altun'la irtibatın kesilmesinin ardından bölgeye askeri helikopter ile jandarma, AFAD, UMKE, DAK, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Denizli Valisi Hasan Karahan, arama çalışmalarının bulunduğu bölgede inceleme yaparak yetkililerden bilgi aldı. Karahan, "Uçağın Babadağ ilçe sınırları içerisinde dağlık alana düştüğü tespit edilmiştir. Düşüş sebebi henüz bilinmiyor. Hava şartlarından mı teknik bir sebepten dolayı mı olduğu bilinmiyor" dedi.

SESİ DUYMUŞLAR

Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu da, "Köylülerimiz de dağda olan çobanlar da sesi duyduk diyor" diye konuştu.

Ekipler seferber

Eğitim uçağındaki pilot ve öğrencisine ulaşmak için ekipler seferber oldu. Uçağın düşmesinin ardında AFAD, UMKE, DAK ve jandarma ekipleri karadan, helikopterle de havadan çalışma başlattı. 7 saat süren arama çalışmalarının ardından uçağın, kent merkezine yakın olan Merkezefendi ilçesi Başkarcı Dağı’na düştüğü tespit edildi. Ekiplerin enkaza ulaşmaya çalıştıkları belirtildi.

Şu ana bir sonuç elde edilemedi. Alanın sarp kayalık ve havanın da sisli olması nedeniyle arama kurtarma çalışmaları güçlükle sürdürülüyor.

#Denizli
#Aydın
5 yıl önce