|

Eğitime beyaz mola

Yurt genelinde gittikçe etkisini arttıran soğuk hava, Doğu Anadolu Bölgesi’ni beyaza bürüdü. Yoğun kar yağışı nedeniyle Van, Kars, Hakkari ve Bingöl’de eğitime bir gün ara verildi. Çocuklar yıl başı tatili öncesini de karla oynayarak geçirdi.

Yeni Şafak
04:00 - 1/01/2019 Salı
Güncelleme: 22:13 - 31/12/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Yoğun kar yağışı dolayısıyla birçok yerde eğitime ara verildi.
Yoğun kar yağışı dolayısıyla birçok yerde eğitime ara verildi.

Doğu Anadolu’da etkisini sürdüren kar yağışı yüzünden bazı illerde eğitime bir gün ara verildi. Çocuklar yılbaşı tatili öncesini de karla oynayarak geçirdi. Van’ın Bahçesaray ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, ilçe merkezi ve mahallelerde karın etkisini sürdürdüğü belirtildi. Açıklamada, ilçedeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime bugün ara verildiği, kamuda çalışan engelli ve hamilelerin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

  • Hakkari’de ise il merkezi ve Çukurca ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildiği duyuruldu.
    Bingöl’de de merkez ve 7 ilçede eğitime ara verildi.
    Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ile Karlıova, Yedisu, Yayladere, Kiğı, Genç, Solhan ve Adaklı ilçelerinde bugün tüm eğitim kurumlarında eğitime bir gün süre ile ara verildiği belirtildi.
Açıklamada, kamu kurumlarında görevli hamile ve engelli çalışanların da yarın idari izinli sayılacakları kaydedildi.
Kars’ta yoğun kar yağışı nedeniyle okullar öğleden sonra tatil edildi.
Kar yağışı nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.


#Van
#Kars
#Hakkari
#Bingöl
5 yıl önce