|

Eğreti Gelin, 'motor' diyor

Finansman sıkıntısı nedeniyle iki yıldır bir türlü çekilemeyen 'Eğreti Gelin' 4 Eylül'de "Motor" diyor. Yaklaşık bir milyon dolara malolacak film, Kastamonu'da çekilecek.

Yeni Şafak
00:00 - 28/08/2004 Cumartesi
Güncelleme: 18:38 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Yaklaşık 2 yıldır gazetelerde haberleri yer alan ama bir türlü çekim aşamasına gelemeyen "Eğreti Gelin" 4 Eylül'de "motor" diyor. Filmin yönetmeni Atıf Yılmaz, projenin şimdiye kadar uygulanamamasındaki en büyük engelin finans sıkıntısı olduğunu belirterek, Türkiye'de sinemaya para yatırma bilincinin oluşmadığından yakınıyor. En çok da sanatsever görünen iş adamlarını eleştiren Yılmaz, "Onlar, ancak sanat yönetmenlerini sergilere yollayarak sevip sevmediklerine bakmadan resim alırlar" diyor.

Eğreti gelin, Nurgül Yeşilçay

Beklenen filmin kadrosunu ise güçlü bir ekip oluşturuyor. Deniz Akkaya'nın oynayacağı düşünülen "Eğreti Gelin" rolünü Nurgül Yeşilçay üstlenirken, filmde Fikret Hakan, Müjde Ar, Şevket Çoruh, Füsun Demirel, Onur Ünsal gibi pekçok isim bulunuyor. Kastamonu'da çekimleri 6 hafta sürecek olan film, 2005 yılının Şubat ayında gösterime girecek. Filmin müziklerini ise Sezen Aksu yapıyor. Şükran Kozalı'nın romanından uyarlanan 'Eğreti Gelin', 1930'lu yıllarda geçen imkansız bir aşkı konu ediniyor.'Eğreti Gelin' çok romantik olmasına rağmen insanın içini acıtan hüzünlü bir hikâyeye sahip. Kendinden yaşça küçük ve asla âşık olmaması gereken birine âşık olan bir kadın ve hayatında aşkı tatmamış bir erkeğin arasındaki ilişkiyi anlatıyor. Filmin çıkış noktası ise Denizli'de 1930'larda yaşanan bir gelenek. O dönemlerde eğreti gelin denilen ve halk arasında saygı gösterilen ama hiç kimsenin âşık olup evlenmek istemediği kadınlar varmış. Bu kadınlar evlilik çağına gelmiş erkeklere nasıl iyi bir eş olunacağından evin nasıl çekip çevrileceğine kadar evlilikle ilgili her konuda eğitim verirlermiş. Eğreti gelinler işleri bittikten sonra asla para almazlarmış ve hiçbir zaman evleri olmazmış.

ATIF YILMAZ ORTAK BULAMADI

Filmin çekim aşamasından önce yapılan bir basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan usta yönetmen Atıf Yılmaz, filmin bu kadar gecikmesini iki sebebe bağlıyor. Yaklaşık bir milyon dolara malolacak film için finansman sıkıntısı çekilmesi sebeplerin başında yer alıyor. Kendi bütçesinin filmi çekmek için yeterli olmaması Yılmaz'ın uzun süre ortak aramasına neden olmuş. Filmi çekebilmek için kimseyi bulamayan Yılmaz, elindeki parayla filmi çekmeye karar vermiş.

  • SEVDA ALKAN / İSTANBUL


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce