|

Ekmeğe göz koydular

GRAMAJ DÜŞÜRÜLEREK YAPILAN GİZLİ ZAMA DEPREMZEDELER TEPKİ GÖSTERDİ

Yeni Şafak
00:00 - 26/04/2000 بدھ
Güncelleme: 17:37 - 16/05/2017 منگل
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv




S P O T

'İKİNCİ DEPREM OLDU'

AdapazarI Fırıncılar Odası'nın ekmeğe yüzde 17 "gizli zam" yapması tepkiyle karşılandı. Adapazarı Fırıncılar Odası 260 gramı 100 bin liradan satılan ekmeği yeni bir fiyat ayarlaması ile iyice küçülttü. Fırıncılar Odası 260 gram ekmeği 45 gram küçülterek 215 grama düşürdü. 100 bin liralık küçük ekmeğe depremzedeler 'Adapazarı'nda ikinci bir deprem oldu' diye tepki gösterdi.

EKMEK ELDEN GİDİYOR

Ekmek zammını değerlendiren vatandaşlar, "Yeni yeni toparlanmaya çalışıyoruz. Depremden sonra birçok insan işsiz. Ekmeğe yapılan zam insafsız. Bu ikinci bir depremdir. Tek yiyeceğimiz olan ekmeği de elimizden almak istiyorlar" dediler. En pahalı ekmeğin Adapazarı'nda olduğunu ifade eden depremzedeler, Adapazarlı fırıncıların bir an önce zengin olmak istediklerini söylediler.

VALİLİK İNCELİYOR

Bu arada Adapazarı Fırıncılar Odası'nın ekmeğe yüzde 17 oranında zam yapması Sakarya Valiliği'ni harekete geçirdi. Sakarya Valisi Cahit Kıraç, ekmek zammına gelen tepkiler üzerine araştırma başlattı. Vali Cahit Kıraç, ekmeğe yapılan zammı araştıracaklarını ifade ederek, haksız bir durum olduğunu gördükleri takdirde zamma itiraz edeceklerini söyledi. --------------- imza ve tarih ----------------


  --------------- imza ve tarih ---------------- Geri OKU

#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
24 سال واپس