|

Elazığ'a kamyon fabrikası geliyor

Alman ortağı Wolfram Müller ile Almanya'da V&M INVEST Yatırım Şirketi'ni kuran Özcan Varol, Elazığ'da 150 milyon euroluk yatırımla kamyon fabrikası kuracak

Aa
00:00 - 9/06/2008 Pazartesi
Güncelleme: 01:41 - 9/06/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Elazığ'a kamyon fabrikası geliyor
Elazığ'a kamyon fabrikası geliyor

Türk-Alman ortaklığı, Elazığ'da 150 milyon euroluk yatırımla kamyon fabrikası kuracak. İş adamı Özcan Varol, Alman ortağı Wolfram Müller ile Almanya'da V&M INVEST Yatırım Şirketi sahibi olduklarını belirterek, Vali Muammer Muşmal ile görüştüklerini ifade ederek, Almanya'da bulunan ağır vasıta açık pazarını buraya getirmek istediklerini, buna imkanlarının olduğunu bildirdi.

OSB'DE ARSA TAHSİSİ YAPILDI

Elazığ'da kamyon üretim fabrikası kurmak istediklerini, konuyu Vali Muşmal ile görüştüklerini kaydeden Varol, Muşmal'ın, kendilerine fabrika için 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde 100 dönüm arsa tahsis ettiğini bildirdi. Varol, şöyle dedi: “Fabrika için yer tahsis edildi, motorlar sadece Almanya'dan gelecek. Onun dışındaki tüm üretim yerli olacak. Yatırıma hemen başlayacağız. Şmdilik 150 milyon euro bütçe çıkardık” dedi. Alman Müller de Türkiye'de yatırıma 6 yıl önce İstanbul'da başladığını, Çeşme, Bodrum, Antalya, Belek, Çeşme ve Bodrum'da turizm yatırımları olduğunu söyledi.

16 yıl önce