|

Elektronik ödemede Visa Kart'eli

Elektronik ödeme sistemlerinde Türkiye'nin ön plana çıktığını söyleyen Visa Europe Bölge Genel Müdürü Berna Ülman “Avrupa'da ise 2015'te 5 avronun 1 avrosu Visa ile olacak” dedi

Cevat Kışlalı
00:00 - 21/11/2011 Pazartesi
Güncelleme: 02:50 - 21/11/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Elektronik ödemede Visa Kart'eli
Elektronik ödemede Visa Kart'eli

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Cartes Fuarı'nda elektronik ödeme istemleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Visa Europe Bölge Genel Müdürü Berna Ülman, tarihi bir dönemden geçildiğini vurgularken “Ödeme sistemlerinde temassız kabul noktaları artıyor”dedi.

10 YILDA 50 MİLYAR WEB CİHAZ

E-ticaretin, akıllı telefonlarla alışverişin ve mobil cihazların yaygınlaştığının altını çizen Ülman şöyle devam etti:” Dünyada günde 1 milyon adet telefon satılıyor ve 2013 yılında Avrupa'da işlemlerin yüzde 15'i mobil ödemelerle olacak. Ödeme yöntemleri çeşitleniyor. İnternete bağlı 5 milyar cihaz var. Tüm dünyada web'e bağlı cihaz sayısı gelecek 10 yılda 50 milyara ulaşacak. Avrupa'da 2015'te 5 avronun 1 avrosu Visa ile gerçekleşecek”

58 BİN TEMASSIZ NOKTA

“Türkiye'nin kartlı ödeme sistemlerinde yenilik üssü olduğunu” söyleyen Ülman,” Kart 'mobil kart' olarak telefonun içine giriyor. Öngörümüz; 10 yıl içinde mobil ödemelerin plastik kartları geçeceği yönünde” yorumunu yaptı ve şöyle devam etti: “Ar-Ge yatırımları yapıyoruz. Avrupa'da 26, Türkiye'de 3 milyon temassız kart var. Türkiye'de de 58 bin adet temassız nokta mevcut. Akıllı telefonlarla alışveriş artıyor. Dünyada günde 1 milyon adet telefon satılıyor ve 2013'te işlemlerin yüzde 15'i Avrupa'da mobil ödemelerle olacak. Telefon teknolojisi 38 yılda 50 milyon kişiye ulaştı. iPhone 2 yılda, Android'ler ise 1 yılda 50 milyon kişiye ulaştı. Tüketicilerin yenilikleri benimseme süreci hızlandı”

2012 OLİMPİYATINA İMZA

“Tüm telefonlarda NFC anteninin telefon içinde olmasını umut ediyoruz.” diyen Ülman, “Ama o zamana kadar ara çözümler geliştirdik. Bunlardan biri hafıza kartı. NFC özellikli hafıza kartı uygulaması ile ödeme uygulamasını Akbank ile Micro-SD yaptık. İkinci çalışmamız ise Yapı Kredi ile iCard çözümüydü.” şeklinde konuştu. Visa Europe Türkiye Ülke Direktörü Nur Öztin Kurak ise, Avrupa'da Visa kartlarıyla sahtecilik oranın binde 3.8 olduğunu belirtti ve “2012 İngiltere Olimpiyatları'nda Visa olarak sponsorluğumuz, Samsung ile birlikte gerçekleşecek. 25 milyon avro yatırım yapıldı ve 'Google Cüzdanı' ile de yeniliklerimiz, uygulamalarımız tüketiciye rahatlıkla sunulacak” dedi.


12 yıl önce