|

Elvin, Fetih 1453'ü nakış nakış işledi

Üretiminin yüzde 80'ini Avrupa, Ortadoğu, Uzakdoğu ve ABD'ye ihraç eden Elvin Tekstil'in kumaşları, bugüne kadar çekilmiş en yüksek bütçeli yerli sinema filmi olan 'Fetih 1453'te kullanıldı

Merve Onkök
00:00 - 22/02/2012 Çarşamba
Güncelleme: 23:50 - 21/02/2012 Salı
Yeni Şafak
Elvin, Fetih 1453'ü nakış nakış işledi
Elvin, Fetih 1453'ü nakış nakış işledi

Dünyanın en seçkin tasarım ödüllerine sahip Elvin Tekstil'in kumaşları “Fetih 1453” filminde kullanıldı. Tüm dünya pazarlarına dekoratif ürünler sunan ve bu yıl 54. yılını kutlayan Bursalı Elvin Tekstil'in Osmanlı motiflerinden esinlenerek hazırladığı nakışlı kumaşlar, satenler, taftalar, organze tüller, “Fetih 1453“ filminde saray dekorasyonunda dönemin ihtişamını yansıtıyor.

FATİH'İN OTAĞI 4 AYDA DİKİLDİ

Üretiminin yüzde 80'ini Avrupa Ülkeleri, Ortadoğu, Uzakdoğu ve ABD'ye ihraç eden Elvin Tekstil, “Fetih 1453” filminin tüm sahneleri için özel kumaşlar üretti. Sanat tarihçilerinin onayı alınarak seçilen ve büyük bir titizlikle hazırlanan, özel ipliklerden dokunan kumaşlar, çekim tekniklerine uygun olarak üretildi. Filmde ortalama 3 bin metreden fazla Elvin kumaşı kullanıldı. Döneme uygun olan desenler ve renkler tarihçiler ile birlikte 3 yıl boyunca süren yoğun çalışmalar sonucunda hazırlandı. “Fetih 1453” filminde, savaş sahnesinde kullanılan Fatih Sultan Mehmet'in Otağ kumaşının hazırlanması 4 ay sürdü. Filmde Elvin Tekstil'in Chanan Design's ve Elvin markaları içinde bulunan kumaşlar, polyester, ipek, altın ve gümüş, sim iplik karışımlarından oluşuyor. Elvin Tekstil, 2008'de bir Türk firması olarak ilk defa dünyadaki en prestijli tasarım ödüllerden "RED DOT"2008 tasarım ödülünü, 2011'de de IF Material Award ödülüne layık görüldü.


İş kazalarına karşı işbirliği çağrısı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, 'İş kazaları ve meslek hastalıklarının yüzde 98'i önlenebilir' dedi. Etyemez, yaptığı açıklamara şu bilgileri verdi: "Türkiye'de her gün ortalama 172 iş kazası oluyor, 4 çalışanımız hayatını kaybediyor, 6 çalışanımız ise sürekli iş göremez hale geliyor. Bakanlık olarak öncelikli hedefimiz ş kazalarını önlemektir. Uygun önlemlerin alınması ve doğru uygulamaların hayata geçirilmesi, devlet, işveren ve çalışan işbirliğinin tam olarak sağlanması ile mümkündür.'


KOBİ'lere modacı eli

Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen markalarına kurumsal moda kıyafetleri tasarlayan Selda Eruzun, KOBİ'lere özel iş kıyafeti kataloğu hazırladı. Katu Style adını verdiği projeyle 150 özel tasarım hazırlayan Eruzun, firma çalışanlarına modacı eli değmiş kıyafetler giydirecek. Eruzun, Washa markasıyla 2 binden fazla markanın iş kıyafetlerini tasarlıyor.



12 yıl önce