|

EMASYA Protokolü'ne gerek yok

00:00 - 3/02/2010 Çarşamba
Güncelleme: 00:24 - 3/02/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
EMASYA Protokolü'ne gerek yok
EMASYA Protokolü'ne gerek yok

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin geldiği hukuk standartları ve hukuk anlayışı çerçevesinde kendisinin de EMASYA Protokolü'ne gerek olmadığı kanaatinde olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, EMASYA Protokolü'ne gerek olmadığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Gül ve Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu ile Çankaya Köşkü'nde görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

MİLLİ GÜVENLİK BELGESİ DEĞİŞEBİLİR

Toplantıda soruları cevaplayan Gül, son günlerin tartışma konusu olan Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nin hükümetin isteği doğrultusunda yapılabilecek çalışmayla günün koşullarına göre değiştirilebileceğini söyledi.

İMZAYLA KURULDU İMZAYLA BİTER

Belgenin zaman zaman değiştirildiğini hatırlatan Gül, 'Bunlar (belgeler) anayasa maddesi değildir. Türkiye'nin de stratejik güvenlik belgesi olması normaldir. Bunlar bugünün şartlarına göre yeniden hazırlanabilir' dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın EMASYA'nın kaldırılacağı yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Gül, 'Ben de bugünkü hukuk anlayışımız ve geldiğimiz hukuk standartları çerçevesinde buna gerek olmadığı kanaatindeyim. İçişleri Bakanlığı ve TSK'nın ortak imzalarla buna son vermelerinin doğru olduğu kanaatini taşıyorum' diye konuştu.


Sejdiu: Türkiye'ye teşekkür borçluyuz

Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu, Kosova'da yaşayan Türkler ve Türkiye'de yaşayan Kosova vatandaşlarının, iki ülke arasındaki işbirliği ve dostluğun altın köprüsü olduğunu söyledi. Sejdiu, Kosova Cumhuriyeti kurumları ve halkının, Kosova'nın bağımsızlık yolunda verdiği tam destek nedeniyle Türkiye'ye şükranlarını dile getirdi.



14 yıl önce