|

Emine Erdoğan ilk kez eşlik etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Türkiye gelen Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar, resmi törenle karşılandı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki karşılama törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da ilk kez eşlik etti.

17:20 - 3/02/2015 Salı
Güncelleme: 17:34 - 3/02/2015 Salı
IHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Mali Cumhurbaşkanı Boubacar, Ankara’daki temaslarına başladı. Boubacar, Cumhurbaşkanlığı Sarayın da resmi törenle karşılandı.


Mali Cumhurbaşkanı Boubacar, Türk ve Mali devletinin bayraklarını taşıyan atlı birlikler eşliğinde Cumhurbaşkanlığı Sarayına geldi. Makam aracından inen Mali Cumhurbaşkanı Boubacar ve eşi Aminata Maiga Kitta'yı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan karşıladı.


21 pare top atışı eşliğinde okunan iki ülke milli marşlarının ardından Mali Cumhurbaşkanı Boubacar, 16 Türk devletini temsil eden üniformalı askerler ve bayrakların önünden yürüdü. Mali Cumhurbaşkanı Boubacar tören kıtasını Türkçe 'Merhaba asker' diye selamladı.


İki ülke heyetlerinin takdiminin ardından Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile Mali Cumhurbaşkanı Boubacar ve eşi Kitta Cumhurbaşkanlığı Sarayının merdivenlerinde basın mensuplarına poz verdi.


Türk heyetinde Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga yer aldı. Erdoğan ve Mali Cumhurbaşkanı Boubacar baş başa görüşmelerinin ardından heyetler arası görüşmeye geçecekler. Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mali Cumhurbaşkanı Boubacar ortak basın toplantısı düzenleyecek.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, ortak basın toplantısının ardından Mali Cumhurbaşkanı Boubacar onuruna cumhurbaşkanlığı sarayında resmi akşam yemeği verecek.

 
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Recep Tayyip Erdoğan
#Mali Cumhurbaşkanı Boubacar
9 yıl önce