|

Emniyetten 'pala' açıklaması

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bazı basın organlarında yer alan "Pala Yok Sayıldı" haberinin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Aa
00:00 - 9/07/2013 Salı
Güncelleme: 17:35 - 9/07/2013 Salı
Yeni Şafak
Emniyetten 'pala' açıklaması
Emniyetten 'pala' açıklaması

Emniyet Genel Müdürlüğünün resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Pala yok sayıldı" haberinde geçen "eylemcilere ve polise palayla saldıran kişinin mahkemeye sevk edildiği evrakta paladan hiç bahsedilmediği" iddiaları gerçek dışıdır. Hem ekspertiz raporunda hem de fezlekede "pala" tabiri mevcuttur" ifadelerine yer verildi.

Pala ile saldıran S.Ç'nin serbest bırakılmasına itiraz

Öte yandan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Taksim'de izinsiz gösteri yapan gruptakilere, pala ve satırla saldıran S.Ç'nin serbest bırakılmasına itiraz etti.

Söz konusu soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Veysi Büyükkılıç, S.Ç.'nin serbest bırakılmasına itirazda bulundu. Savcı, "suçunun vasıf ve maiyeti" ile "mevcut delil durumunu" itirazına gerekçe göstererek şüpheli S.Ç'nin tutuklanmasını talep etti.

Taksim'de İstiklal Caddesi'nin girişini kapatan ve polisin uyarılarına rağmen dağılmayan göstericilere, Talimhane civarında pala ve döner bıçaklarıyla saldırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan, aralarında S.Ç'nin de bulunduğu 4 kişi, iki gün önce savcılıktaki sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilmiş, nöbetçi mahkeme, 4 şüphelinin de serbest bırakılmasına karar vermişti.


11 yıl önce