|

Emrin olur Horst!

.
00:00 - 14/07/2001 samedi
Güncelleme: 10:38 - 20/05/2014 mardi
Yeni Şafak
Emrin olur Horst!
Emrin olur Horst!

IMF artık hükümeti de yönetmeye başladı. Köhler, dün "Kavgayı bırakın da programı uygulayın" dedi.

Türkiye'ye verilecek 1.5 milyar dolarlık ikinci kredi diliminiserbest bırakan IMF, artık ipleri eline geçirmenin verdiği cesaretle hükümetin uyumunu da düzenleme gayretine girdi. Parayı veren düdüğü çalar misali IMF Başkanı Horst Köhler, İcra Direktörleri Kuruluínun 1.5 milyar dolarlık ikinci kredi dilimini onaylamasının ardından yaptığı açıklamada, Türk hükümetine birlik içinde kavga etmeden programı mümkün olduğu kadar güçlü şekilde uygulaması çağrısında bulundu. Köhler, bundan sonra programın harfiyen uygulanmasının faiz oranlarını düşüreceği umudunu dile getirdi.

Yapısal reformların, ekonomik başarı şansının artması ve devletin ekonomideki rolünün küçültülmesinde kilit önemde olduğunun altını çizen Köhler, "Yönetimin geliştirilmesi ve mali şeffaflık yönünde yakın zamanda atılan adımlar büyük memnuniyetle karşılanmıştır ve bunların uygulanmaya devam etmesi, reform çabalarının inanılırlığını daha da artıracaktır. Kamu işçilerine yapılan zamlar ve buğday taban fiyatı kararlarının etkileri yakından izlenmelidir" dedi.

Şimdilik sorun yok

IMF Dışilişkiler Direktörü Tom Dawson, IMF İcra Direktörleri Kurulu'nun, Türkiye'ye ikinci kredi dilimini onaylamasının ardından, üçüncü kredi diliminin değerlendirilmesinde kaydadeğer gecikme beklenmediğini söyledi. Dawson, IMF'de düzenlediği basın toplantısında, IMF İcra Direktörleri Kurulu'nun, 9. gözden geçirme için gerçekleştireceği toplantıyla ilgili ilgili olarak, "üçüncü kredi diliminin görüşüleceği toplantı tarihinde önemli kayma beklemiyorum"dedi. Dawson, programın, koalisyon ortakları tarafından desteklendiğinin gösterilmesinin çok önemli olduğunu da kaydetti.


il y a 23 ans