|

En acı karşılama

Sri Lanka'daki terör saldırısında ölen iki Türk mühendis Adıyaman'da toprağa verildi. Yiğit Ali Çavuş ile Serhan Selçuk Nariçi'nin yakınları havalimanında sinir krizi geçirdi

Haber Merkezi
04:00 - 24/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 00:44 - 24/04/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Cenazeler, Türkiye'ye getirildi.
Cenazeler, Türkiye'ye getirildi.

qİki mühendisin naaşlarının havalimanından aileleri tarafından alınışı sırasında büyük hüzün yaşandı. Çavuş ve Nariçi’nin babaları birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü.

Sri Lanka'da otel ve kiliseleri hedef alan terör saldırısında hayatlarını kaybeden Türk mühendisler Serhan Selçuk Nariçi (34) ve Yiğit Ali Çavuş'un (25) cenazeleri, memleketleri Adıyaman'a getirildi. Mühendislerin cenazeleri, havalimanında yakınları tarafından gözyaşlarıyla karşılandı.

Mühendislerin cenazeleri önce İstanbul'a, ardından da uçakla Adıyaman Havalimanı'na getirildi. Nariçi ve Çavuş'un yakınları havalimanında sinir krizi geçirip, gözyaşı dökerken alanda sağlık ekipleri hazır bekletildi.

Cenazelerin getirildiği sırada Serhan Selçuk Nariçi'nin babası Mehmet ile Yiğit Ali Çavuş'un babası Mehmet birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü.


ŞEHİT OLDUĞUNA İNANIYORUM

Mühendislerden Selçuk Nariçi'nin cenazesi Gölbaşı ilçesine götürülürken, Yiğit Ali Çavuş'un cenazesi ise Yeni Mezarlık Camii'ne getirildi. Mühendislerden Yiğit Ali Çavuş'un yakınları mezarlıkta gözyaşı döktü. İkindi vakti toprağa verilen mühendisin acılı babası Mehmet Çavuş, "Bir gün öncesinde kendisiyle görüştüm. Pazar günü patlama haberlerini görünce tedirgin olmaya başladım. Dışişleri Bakanlığı'nı ve çalıştığı şirketin yetkililerini aradım. Saat 13.30 gibi bana acı haberi verdiler. Oğlum çok temiz, pırıl pırıl donanımlı bir çocuktu. Ben onun şehit olduğuna inanıyorum, mekanı cennet olsun" dedi.

BİR AY SONRA ASKERE GİDECEKTİ

Acılı baba, oğlunun terör saldırısında hayatını kaybetmeseydi bir ay sonra askerlik için Türkiye'ye geleceğini belirterek, "Oğlum, bir ay sonra askere gidecekti. Askerlikten sonra da yüksek lisans için Amerika'ya gidecekti. Bu terör saldırısını yapanları Allah kahretsin" diye konuştu.

Elektrik elektronik mühendisi Serhan Selçuk Nariçi’nin cenazesi ise Gölbaşı ilçesinde toprağa verildi.

  • Babaların gözyaşı
  • İki mühendisin naaşlarının havalimanından aileleri tarafından alınışı sırasında büyük hüzün yaşandı. Çavuş ve Nariçi’nin babaları birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü.
#Serhan Selçuk Nariçi
#​Sri Lanka
#Yiğit Ali Çavuş
#Cenaze
5 yıl önce