|

En büyük gıda fuarına Balıkesir katılıyor

Balıkesir Ticaret Odası (BTO) Başkanı Fahri Ermişler, "Türkiye'yi doyuran il" olarak nitelendirilen Balıkesir'in, dünyanın en büyük gıda fuarı olan, Köln'de düzenlenecek Anuga Gıda ve İçecek Fuarı'nda uluslararası pazara açılacağını söyledi.

Aa
00:00 - 2/09/2013 Pazartesi
Güncelleme: 16:16 - 2/09/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
En büyük gıda fuarına Balıkesir katılıyor
En büyük gıda fuarına Balıkesir katılıyor

Balıkesir'in tarım ve hayvancılık alanındaki potansiyelini, ülke sınırlarının dışına taşımaya ve ihracat hedefine katkıda bulunmaya kararlı olduklarını belirtti.

Oda yönetimini üstlendikten sonra sürekli yeni arayışlar içine girerek projeler geliştirdiklerini ifade eden Ermişler, bu kapsamda tanıtım ve iş dünyasının dışa açılmasına katkı vermek amacıyla uluslararası fuarları önemsediklerini anlattı. Ermişler, bu amaçla yürüttükleri çalışmalar sonucu, Almanya'nın Köln kentinde açılacak Anuga Gıda ve İçecek Fuarı'nda Balıkesir'in de yer almasını sağladıklarını dile getiren Ermişler,"Dünyanın en büyük gıda fuarı olarak bilinen bu etkinlik, 5 Ekim'de açılacak. Müthiş bir talebin olduğu ve yerlerin yıllar öncesi rezerve edildiği fuarda yer alabilmek için yoğun çaba gösterdik. Bunun sonucunda 12 metrekarelik bir alanın Balıkesir'e tahsis edilmesini sağladık. Valilik, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), Balıkesir Sanayi Odası ile katılacağız. Balıkesir'in gıda alanındaki potansiyeli başta olmak üzere diğer yönlerini de bu fuarla dünyaya göstermek istiyoruz. Türkiye'yi doyuran il Balıkesir, dünyanın en büyük gıda fuarıyla uluslararası pazara açılacak."

Balıkesir'in et, süt, beyaz ve kırmızı et yanında diğer tarımsal ürünlerdeki potansiyeli nedeniyle "Türkiye'yi doyuran il" unvanını hak ettiğini belirten Ermişler, bunu dünyanın en büyük gıda fuarında yapacakları tanıtımlarla tescillendireceklerini ifade etti.

11 yıl önce