|

En ideal çözüm geçiş hükümeti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Sadece bir hava üssüne müdahale, eğer devamı gelmezse yani bu rejimi Suriye’nin başından uzaklaştırmazsak kozmetik bir müdahale olarak kalır. ‘Oraya müdahale ettik, durduk’ olmaz. En ideali siyasi çözümdür ve bir an önce geçiş hükümetini Suriye’ye getirmemiz lazım.” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/04/2017 Pazar
Güncelleme: 23:22 - 8/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Mevlüt Çavuşoğlu
Mevlüt Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, rejimin 1 milyona yakın insanı öldürmesine rağmen hesap vermediğini vurguladı. Ateşkes için, siyasi çözüm için Astana, Cenevre süreçlerinin yaşandığını, bu konuda Türkiye kadar çaba sarf eden ülke bulunmadığını vurgulayan Çavuşoğlu, “Zaten otomatik bir kasaba dönüşmüşsünüz, insan kıyma makinesine dönüşmüşsünüz. Kimse de sizden hesap sormuyor. O zaman böylesine bir makine daha da cesaretlenir ve maalesef öyle oldu.” dedi.


HALK SANDIĞA GİTMELİ

Somut adımlar atmanın zamanı geldiğini belirten Çavuşoğlu, şöyle devam etti: “ABD’nin müdahalesini yerinde buluyoruz ama bu da yetmez. Tüm Suriyelilerin kabul edebileceği bir geçiş yönetiminin iş başına gelmesi lazım. Daha sonra sandık, Suriyelilerin nerede olursa olsun önüne gelmelidir ve Suriye halkı geleceğini belirlemelidir.”
#Mevlüt Çavuşoğlu
#Cenevre
7 yıl önce