|

En keyifli maraton

“Sağlık İçin Koş” temasıyla düzenlenen Vodafone İstanbul Maratonu yine renkli görüntülere sahne oldu. 8 km’lik halk koşusuna katılan 100 bin sporsever renkli kostümler, evcil hayvanlar, ellerindeki pankartlarla dikkat çekti. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde piknik yapanlar bile oldu. Profesyonel maratonda yarışı erkeklerde Kenyalı atlet Felix Kimutai, kadınlarda Kenyalı Ruth Chepngetich kazandı.

Yeni Şafak
04:00 - 12/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 22:57 - 11/11/2018 Pazar
Yeni Şafak
Maratonda Türkiye’nin yanı sıra Kenya, Etiyopya, Azerbaycan, Fransa, Bahreyn, Litvanya, Burundi ve Fas’tan gelen 55 elit atlet ter döktü.
Maratonda Türkiye’nin yanı sıra Kenya, Etiyopya, Azerbaycan, Fransa, Bahreyn, Litvanya, Burundi ve Fas’tan gelen 55 elit atlet ter döktü.

Bu yıl ‘Sağlık İçin Koş’ temasıyla 40.’sı düzenlenen Vodafone İstanbul Maratonu renkli görüntülere sahne oldu. Maratona katılan vatandaşlar köprü üstünde kahvaltı yaparak bol bol fotoğraf çektirdi. Maratonu erkeklerde Kenyalı atlet Felix Kimutai, kadınlarda ise Kenyalı atlet Ruth Chepngetich parkur rekoru kırarak birinci olarak tamamladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul ve Vodafone tarafından düzenlenen Vodafone 40. İstanbul Maratonu bu yıl ‘Sağlık İçin Koş’ temasıyla gerçekleşti. 1979 yılından bugüne kesintisiz olarak her yıl düzenlenen ve kıtalararası koşulan tek yarış olma özelliğine sahip İstanbul Maratonu’na 100’den fazla ülkeden yaklaşık 100 binin üzerinde sporcu katılım gösterdi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden başlayan maraton, Sultan Ahmet Meydanı’nda son buldu. Maraton, Tekerlekli Sandalye, 42K Maraton, 15K, 10K, Halk Koşusu olmak üzere 5 ana kategoride yapıldı.


BİRİNCİLER KENYA’DAN

42K Maratonda erkeklerde 2 saat 9 dakika 57 saniye ile parkur rekoru kıran Kenyalı atlet Felix Kimutai birinci oldu. Kadınlarda ise birinci 2 saat 18 dakika 35 saniyelik derecesi ile yine parkur rekoru kıran Kenyalı atlet Ruth Chepngetich oldu. Tekerlekli sandalye kategorisini ise erkeklerde Ömer Çantay, kadınlarda ise Hamide Doğangün ilk sırada tamamladı. Dereceye giren sporculara 334 bin 300 dolar ödül dağıtıldı.


RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Altunizade Köprüsü’nden başlayan 8 kilometrelik halk koşusuna ise yaklaşık 100 bin sporsever yer aldı. Dolmabahçe’de sona eren halk koşusunun startını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İBB Başkanı Mevlüt Uysal ile verdi. Katılımcılar, yoğunluk yaşanmaması nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne üç grup halinde gönderildi. Sporseverler, giydikleri renkli kostümler, yerel kıyafetler, evcil hayvanları, ellerinde taşıdıkları pankart ve dövizlerle eğlenceli görüntüler oluşturdu.


Köprüde kahvaltı keyfi

Altunizade’den start alan halk koşusuna katılan vatandaşlar köprü üzerinde özçekim yapmak için adeta sıra oluştururken, en dikkat çeken detaylardan birisi de köprü üzerinde kahvaltı yapan vatandaşlar oldu. Çocuklarıyla birlikte köprüye gelen bir kadın, 16 yıldır her maratona katıldığını ve her maratonda da geleneksel olarak köprüde kahvaltı yaptığını söyledi.


İstanbul’umuz marka oldu

  • Vodafone 40. İstanbul Maratonu’nun startını veren Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sonrasında yaptığı açıklamada, organizasyona yoğun bir katılım olduğunu belirterek, “Ülkemizin her noktasında bu manzaraları daha çok görmek istiyoruz. Sporun coşkusunu hissetmek istiyoruz. İstanbul’umuz gerçekten maraton konusunda bir marka oldu. New York, Tokyo, Boston gibi bir marka oldu. Bu anlamda İstanbul Maratonu’nun diğer illerimize ve bölgelerimize örnek olmasını temenni ediyorum. Bunun için çalışacağımızı ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

#Felix Kimutai
#Ruth Chepngetich
#Vodafone İstanbul Maratonu
6 yıl önce