|

En zengin Yemenli konut yatırımı için görüşüyor

Yaklaşık 20 bin kişiye istihdam sağlayan Yemen'li Al-Ahmar Group Başkanı Hameed A. Al-Ahman, İstanbul'a 70 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapmaya hazırlanıyor. Al-Ahman, görüşmelerin devam ettiğini söyledi

Şükrullah Dolu
00:00 - 25/10/2010 Pazartesi
Güncelleme: 01:04 - 25/10/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
En zengin Yemenli konut yatırımı için görüşüyor
En zengin Yemenli konut yatırımı için görüşüyor

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) organizasyonuyla Yemen'in başkenti Sana'da gerçekleştirilen iki günlük “Türkiye-Yemen Ticaret ve Yatırım Forumu”ndan somut yatırım kararları çıktı. Yaklaşık 20 bin kişiye istihdam sağlayan Yemen'li Al-Ahmar Group'un İstanbul'a 70 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapma hazırlığında olması bunların en kayda değerlerinden birisi olarak gösteriliyor.

TÜRKİYE NÜKLEERSİZ DE LİDER

Forum sonrasında TUSKON üyelerini Ticaret Bakanı ve Yemen'in önde gelen 200 girişimcisiyle biraraya getiren Al-Ahmar Group Yönetim Kurulu Başkanı Hameed A. Al-Ahman, Türkiye'nin yükselen yıldızının yatırım kararında etkili olduğuna işaret ederek, “Türkiye nükleer gücü olmadan da söz sahibi oldu. Bunu topla-tüfekle değil, ekonomiyle başardı” diye konuştu. Hameed A. Al-Ahman'ın Türk heyetini en üst düzeyde ağırlaması, ikili ilişkiler için yeni bir milad olarak gösteriliyor. Çünkü Al-Ahman, Yemen cumhurbaşkanının aşiretine mensup etkili bir işadamı.

9 TUSKON'LU GERİ DÖNEMEDİ

Bu arada foruma Türkiye'den katılan TUSKON üyesi 50 girişimciden 9'u forum sonrası Türkiye'ye dönemedi. 5 girişimcinin Sana'da kaldığını, 4'ünün ise liman kenti Aden'e indiğini belirten TUSKON Başkanı Rızanur Meral, “Görüşmeleri tamamlamak için 2 gün yetmeyince baz arkadaşlar geri dönüş sürelerini uzattı” dedi. Aden'e gidenlerin gemi yapımı, tamiri ve liman inşaası gibi kapsamlı bir gündemleri bulunduğu belirtildi.


Kurtlar Vadisi yıldızlarına Yemen yolu açıldı

Kurtlar Vadisi dizisi ve kahramanları Yemen'de bir tutkuya dönüşmüş durumda. Her an yanınızdaki bir kişinin telefonundan Kurtlar Vadisi'nin jenerik müziğini duyabilirsiniz. Dizi kahramanlarını rol model alan gençlere rastlayabilirsiniz. Öte yandan Suriye menşeisiyle Polat Alemdar çoraplarının da üretildiği ve satıldığı dikkat çekti. Dizinin yapımcısı Pana Film'in TUSKON üyesi olduğunu belirten TUSKON Başkanı Rızanur Meral, vadi yıldızlarını önümüzdeki süreçte Yemen'e götürerek bu pozitif etkiden yararlanabileceklerini söyledi.



14 yıl önce