|

Enişteden THY'ye 'muhteşem' övgü

Eşi Türk olan Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Gregor Wende, THY'nin gelişimini muhteşem bulduğunu belirtti. Wende, “THY ile 22 senelik işbirliğimiz var. Star Aliance üyesi olduktan sonra gücüne güç kattı. Türk Hava Yolları şu anda Avrupa'da dördüncü sırada ama üçüncülüğü hak ediyor” dedi

Yasin Yılmaz
00:00 - 30/04/2011 Cumartesi
Güncelleme: 23:06 - 29/04/2011 Cuma
Yeni Şafak
Enişteden THY'ye 'muhteşem' övgü
Enişteden THY'ye 'muhteşem' övgü

Lufthansa Alman Hava Yolları Türkiye Genel Müdürü Gregor Wende, sektördeki hedeflerini havalimanı muhabirleriyle paylaştı. 2010 yılında Türkiye'ye haftada 70 uçuş gerçekleştirdiklerini söyleyen Wende, “Bu yıl uçuş sayımızı 74'e çıkardık. Geçen yıl Türkiye ile Almanya arasında karşılıklı 1 milyon yolcu taşıdık. 2011'in ilk 4 ayında yolcu sayısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6'lık bir artış sağladık. Yıllık bazda bu oranın yüzde 11'lere çıkacağını tahmin ediyoruz” dedi.

UÇUŞ İZNİ ALAMIYORUZ

Geçen yıl Bursa uçuşlarının ardından bu yılın Nisan ayında Münih'ten Antalya'ya uçmaya başlandıklarını söyleyen Wende, “Lufthansa olarak Avrupa'dan Türkiye'ye en çok sefer yapan ve en çok yolcu taşıyan şirketiz. Türkiye'ye günde 11 sefer gerçekleştiriyoruz. Uçaklarımız yüzde 100 doluluk oranıyla sefer yapıyor. Münih ve Frankfurt'tan İstanbul'a günde 6 sefer yapıyoruz ancak bu talebi karşılayabilmemiz için yeterli değil. İstanbul için yeni slot (uçuş izni) istedik ama Atatürk Havalimanı çok yoğun olduğu için slot alamadık. Gece 01:00-04:00 arasında slot verebileceklerini söylediler ama bu da bizim planlamamıza uymuyor. Yine de sefer sayısını arttırmak için şartları zorlamaya devam ediyoruz” dedi.

İSTANBUL MERKEZ OLDU

Gregor Wende, Kuzey Afrika'daki kargaşanın ardından İstanbul'un Avrupa tarafından daha çok tercih edilen bir merkez haline geldiğine dikkat çekti. THY ile SunExpress'e 22 yıldır ortak olduklarını ifade eden Wende, “THY havacılığı muhteşem ve çok iyi yapıyor. Bu bize de yarıyor. Türkiye 2 sene önce Star Alience girdikten sonra gücüne güç kattı” dedi.

ÜÇÜNCÜLÜĞÜ HAK EDİYOR

Wende, “Avrupalı yolcular THY'yi çok beğeniyor. THY gerçekten çok iyi bir havayolu şirketi haline geldi. Bugün Avrupa'da Luftansa birinci, Air France-KLM ortaklığı ikinci, British Airways üçüncü, THY dördüncü sırada. Ancak THY üçüncülüğü zorluyor ve bana sorarsanız bunu hak ediyor. Çünkü hem büyümek hem de kaliteyi yükseltmek havacılıkta yapılabilecek en zor iştir. Bu çok az görülen bir başarı” diye konuştu.


Koridor sizin lehinize

Wende Kuzey Afrika'daki krizin devam etmesinin havacılıkta koridorları değiştirdiğini, yeni koridorları yolcu tercihlerinin belirlediğini söyledi. Wende, “Koridorlar Türkiye'nin lehine değişiyor. Türkiye bu sayede turist sayısında patlama yapabilir. Çünkü Mısır, Tunus, Fas ve Libya'da yaşanan iç karışıklar tatil talebini büyük oranda Türkiye'ye kaydırıyor. Bu yıl Almanya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısında büyük artış bekliyoruz. Bunun yanı sıra Türkiye, özellikle de İstanbul ve Antalya kongre turizminin cazibe merkezi haline geldi. Bu açıdan Almanya'nın vize kolaylığı getirmesi çok faydalı olacaktır” şeklinde konuştu.


Güçlü ortak, ciddi rakip

İstanbul'un Avrupa'da merkez haline gelmesinin en çok THY'ye yaradığına dikkat çeken Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Gregor Wende, “THY bu sayede çok hızlı büyüyor. Bizim için çok güçlü bir ortak ama aynı zamanda ciddi bir rakip. Çünkü THY her yıl uçuş ağını yüzde 25 genişletiyor. Ancak bu rekabetin Türkiye ayağından bir endişemiz yok ama, THY Avrupa ve dünyada hızlı büyüyor. THY bizim için dünyada çok ciddi bir rakip. Özellikle Çin, Hindistan ve Almanya'da rakip. Mesela Çin'e Almanya'dan sefer yapan şirketler arasında THY birinci sırada. Hamburg, Berlin, Stuttgart ve Dusseldorf”dan Çin'e uçuyor. Bu alanda bölgede de lider durumda. THY ikrama da çok önem veriyor. Türkis&Doco'nun yemekleri hem çok çeşitli hem de lezzetli. Sadece Türk insanı değil, Asyalılar hele hele Almanlar Türk yemeklerini çok seviyor. Zaten yemeyi de çok seviyorlar. THY yolcuyu kendine çekmede bu üstünlüğünü çok iyi kullanıyor. İç hatlarda bile 3 çeşit yemek veriyor” diye konuştu.





13 yıl önce