|

Enkaza branda çekildi

Diyarbakır Lice’de PKK’nın 1,5 tonluk bombayla hedef aldığı Mermer Jandarma Karakolu’nun büyük kısmı yıkıldı. Enkaz kaldırma çalışmalarının başlatıldığı karakolun çevresi branda ile kapatıldı. Şehit olan 3 askerin kontrol noktasında görevli olduğu öğrenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/03/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:48 - 26/03/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Terör örgütü PKK'nın Lice'deki Mermer Jandarma Karakolu'na düzenlediği hain saldırıda enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Saldırının bilançosu gün ağardıktan sonra ortaya çıkarken, yaklaşık 1,5 ton ile gerçekleştirilen patlamanın Lice'nin tamamından duyulduğu öğrenildi. Saldırının düzenlendiği karakol tamamen yıkılırken, 3 asker şehit oldu, 24 asker ise yaralandı.



KULLANILAMAZ HALDE


Diyarbakır-Bingöl kara yolu üzerinde bulunan Lice ilçesi Mermer Jandarma Karakoluna önceki gece 21.15 sularında bombalı araçla saldırı düzenlendi. 2'si astsubay, 1'i uzman çavuş olmak üzere 3 askerin şehit olmasına, 24 askerin de yaralanmasına neden olan saldırı sonucu oluşan enkaz güvenlik güçleri tarafından kaldırılıyor. Ekipler, çalışmaların sürdüğü karakolun etrafını branda ile çevirdi. 1,5 tonluk bombayla gerçekleştirilen patlamada şehit olan 3 askerin saldırı sırasında, kontrol noktasında görevli olduğu belirtildi.



4 savcı görevde


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldığı bildirildi. Soruşturmanın iki cumhuriyet başsavcı vekili ve iki cumhuriyet savcısı tarafından yürütüldüğü kaydedildi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), patlama ile ilgili yayın yasağı getirildiğini duyurdu.



#Mermer Jandarma Karakolu
#Diyarbakır Lice
8 yıl önce