|

Erdin: YÖK'le ilgili görüşbildirme süreci uzatılmamalı

YÖK taslağı hakkında görüş bildirme sürecinin uzatılmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. Kadir Erdin, "Bu durum reformu ertelemek için bahane olarak kullanılmamalıdır" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 13/07/2003 Pazar
Güncelleme: 19:15 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
Erdin: YÖK'le ilgili görüş bildirme süreci uzatılmamalı

Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Kadir Erdin, üniversitelerin YÖK Yasa Tasarısı Taslağı konusunda görüş bildirme sürecinin makul bir sürede sonuçlanması gerektiğini belirterek, "Reformu ertelemek, geciktirmek için bahane olarak kullanılmamalıdır" dedi. Prof. Dr. Erdin, Yükseköğretim Yasası'nın değişmesi gerektiği üzerinde yaygın bir fikir birliği olduğunu savunarak, buna karşın değişikliğin tarafların uzlaşmaz tutumları nedeniyle bir türlü yapılamadığını ifade etti.

Taslakla ilgili hazırlıkların "anlaşılmaz bir biçimde son ana kadar gizli tutulduğunu" ifade eden Prof. Dr. Erdin, demokratik katılımı öngördüğü açıklanan bir yasa taslağının üniversite camiasının görüşleri alınmadan ortaya konulmasının çelişki olduğunu anlattı. YÖK ve üniversite yöneticilerini, "hükümetin tutumundaki yanlışları ve kafalarda doğan soru işaretlerini, YÖK'ü ve aşırı yetkilerini bu hali ile korumak için bahane olarak kullanmak"la suçlayan Erdin, şunları kaydetti: "YÖK Yasası sadece MEB, YÖK ve rektörler arasında halledilecek bir konu değildir. Bu konuda asıl ilgili taraf olan öğretim üyelerinin görüşlerinin alınması, taslağın fakülte ve üniversite düzeyinde tartışılması gerekir. Bu görüşler, MEB tarafından şeffaf bir ortamda kamuoyunun erişimine açılmalıdır. YÖK Yasası'nda ne tür değişikliklerin gerekli olduğu, öğretim üyelerince 20 yıldır tartışılmaktadır. Bu nedenle, üniversitelerin görüş bildirme süreci makul bir sürede sonuçlanmalı, reformu ertelemek, geciktirmek için bahane olarak kullanılmamalıdır".


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce