|

Erdoğan, Ahtisaari'yi kabul etti

Erdoğan, kabülde, Türkiye'nin AB üyeliği konusundaki çalışmalar ve son dönemde atılan adımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Aa
00:00 - 15/01/2009 Perşembe
Güncelleme: 19:56 - 15/01/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Erdoğan, Ahtisaari'yi kabul etti
Erdoğan, Ahtisaari'yi kabul etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eski Finlandiya Cumhurbaşkanı Martti Ahtisaari ve beraberindeki Bağımsız Türkiye Komisyonu heyetini kabulünde, "Türkiye'nin AB üyeliği konusundaki çalışmalar ve son dönemde atılan adımlar hakkında açıklamalarda bulunduğu" bildirildi. Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın, Finlandiya eski Cumhurbaşkanı Sayın Martti Ahtisaari ve beraberindeki Bağımsız Türkiye Komisyonu heyetini kabul ederek bir süre görüştüğü belirtildi. Açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın görüşmede, Türkiye'nin AB üyeliği konusundaki çalışmalar ve son dönemde atılan adımlar hakkında açıklamalarda bulunduğu kaydedilerek şu hususlara yer verildi:

"Sayın Ahtisaari, heyet adına yaptığı konuşmada, 31 Aralık 2008'de yayınlanan Ulusal Program ile Başmüzakerecilik görevi için Devlet Bakanlığı ihdas edilmesini Türkiye'nin, AB üyeliği sürecine yeni bir ivme kazandırdığını düşündüklerini belirtmişlerdir.

Komisyon Başkanı Ahtisaari, Sayın Başbakan'ın 18-20 Ocak 2009 tarihlerinde Brüksel'e yapacağı ziyaretinin Türkiye'nin AB üyeliği konusunda gösterdiği çabaların AB ülkeleri ve genel kamuoyu nezdinde dikkat çekmesine vesile teşkil edeceğini vurgulamıştır."

15 yıl önce