|

Erdoğan: Başarılarını görmek gurur verici

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Küçük yaşlardan itibaren toplumla iç içe yaşayan, eğitim imkanlarından faydalanabilen engelli vatandaşlarımızın bugün büyük başarılara imza attıklarını görmek hepimiz için gurur vesilesidir” dedi.

Yeni Şafak
10:49 - 9/01/2015 Cuma
Güncelleme: 08:53 - 9/01/2015 Cuma
IHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beyaz Baston Körler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Engelli vatandaşların sorunlarını çözüme kavuşturmak için her şeyden önce bu meseleye ilişkin toplumsal hassasiyetin güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, devletin engelli vatandaşların haklarını elde etmeleri, toplumla bütünleşmelerini, işgücüne katılabilmelerini, hayat standartlarını yükseltmelerini hedefleyen çalışmalara büyük önem verdiğine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görme engelli vatandaşların da diğer engelli vatandaşlar gibi ihtiyaçlarına uygun olarak tanzim edilen ortamlara ve kaliteli eğitim koşullarına kavuştuklarında birçok faaliyetin içinde yer alabileceğini ve üretime katkıda bulunabileceğini kaydetti.


“ENGELLİ KARDEŞLERİMİN BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATTIKLARINI GÖRMEK GURUR VERİCİ”

Küçük yaşlardan itibaren toplumla iç içe yaşayan, eğitim imkanlarından faydalanabilen engelli vatandaşların bugün büyük başarılara imza attıklarını görmenin gurur vesilesi olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Görme engelli kardeşlerimizin sorunlarına dikkati çekerek, onların ihtiyaçları ve karşılaştıkları zorluklar konusunda farkındalık oluşturabilmeyi amaçlayan Beyaz Baston Körler Haftası’nın düzenlenecek muhtelif faaliyetlerle en verimli şekilde değerlendirileceğine inanıyorum. Aziz milletimizin gereken duyarlılığı sergileyeceği inancıyla, görme engelli vatandaşlarımızı sorunlarını dile getirmeye ve geliştirilecek çözümler konusunda etkin biçimde rol üstlenmeye çağırıyor, kendilerini en kalbi duygularımla selamlıyorum” dedi.

#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Beyaz Baston Körler Haftası
9 yıl önce