|

Erdoğan: Bu işin altında bir hinlik var

Samsun - İstanbul Büyükşehir Belediye eski Başkanı Tayyip Erdoğan, son siyasi gelişmelerin ülkede kaos havası yarattığını belirterek, "Şu anki kaosu sağlıklı bulmuyorum, bu işin altında bir hinoğlu hin olduğu kanısındayım" dedi.

.
00:00 - 23/03/1999 Salı
Güncelleme: 14:27 - 13/11/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Erdoğan: Bu işin altında bir hinlik var
Erdoğan: Bu işin altında bir hinlik var

FP'nin Samsun Büyükşehir belediye başkan adayı Cemal Yılmaz Demir'e destek vermek amacıyla Samsun'a gelen Erdoğan, ziyaretinin 3. gününde Sakarya Caddesi'ndeki esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Tayyip Erdoğan, bir soru üzerine, son yaşanan siyasi gelişmelerin ülkede kaos yarattığını ve seçimlerin öne alınması kararına başından beri karşı olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Şu anki kaosu sağlıklı bulmuyorum. Buna medya sahip çıkıyor. Bu nedenle de bu işin altına bir hinoğlu hin yattığı kanısındayım. Türkiye'de ilkeli siyaset yapılmadığı için bu işin faturası hep halka çıkıyor." Erdoğan, "Seçim kararının iptali ile ilgili gelişmeler partimize yönelik düşüncelerimize zarar verdi. Bu bize yakışmaz, lütfen yetkililere iletin" diyen bir FP'linin sözlerine karşılık olarak da "Aynen size katılıyorum. Gereken yerlere iletirim" dedi.

Siyasi partilerde, parti içi demokrasi bulunmadığını ve "liderler sultası" olduğunu belirten Tayyip Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "65 yaşına gelen liderler siyaseti bıraksın demiyorum, ama gençlerin önünü açsın. Yoksa bu sistem devam ettiği sürece bu saltanat da devam eder. Şimdi de, ya oğlunu ya da damadını Meclis'e sokuşturmaya çalışıyorlar. Biraz da onun için gayret ediyorlar ki bir süre daha kalalım. Liderler şimdi yorumsuz itaat arıyorlar. Ha, 'Ben yorumumu yapayım, yine itaat edeyim' yok. 'Benim liderim ne söylerse doğru söyler' anlayışı çok yanlış."


25 yıl önce